KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

REKREACIJA: Skriveni dragulj središnje Istre – Slap Sopot 🌊 👣

Pazin, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 18.06.2023.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description
Čudo prirode: Najviši slap u Istri zbog kojeg vrijedi krenuti na izlet!

U blizini Pazina, nedaleko od Pićna nalazi se jedan od najljepših slapova u Istri. Sa svojih 25 metara i tirkiznim jezercem koji se stvara u podnožju, slap Sopot idealno je mjesto za izlet i uživanje u prirodi. Slap je najbolje posjetiti nakon obilnih kiša, u jesen, zimu ili proljeće jer tada ima najviše vode, a i nije previše vruće za pješačenje.

Poput stjenovite oaze u bjelogoričnoj šumi, najviši slap u Istri čudesan je primjer moćne vode koja je tisućama godina oblikovala prirodu, a mnogi kažu da podsjeća na kakvu morsku obalu.

Odmah iznad slapa nalazi se vidikovac posvećen staroslavenskom bogu Perunu, vladaru neba. A nešto niže, na polovici spusta prema jezercu je i vidikovac božice plodnosti i zaštitnice žena – Mokoš. Prilikom spuštanja potrebno je i nešto vještine jer je staza strma. (izvor: punkufer.dnevnik.hr)

[Fotografije: TZ Središnje Istre]

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Pazin – Prelog
Obilazak staze do Slapa Sopot
Stručnog lokalnog vodiča
Piće dobrodošlice
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 40,00 €
Cijena od 15.06. iznosi: 45,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 05:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 05:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 06:00 (Parking kod groblja)
ZAGREB – 07:00 (Buzin, Supernova parking kod McDonaldsa)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Proljeće je idealno vrijeme za istraživanje prirodnih ljepota Istre, a ukoliko ste ljubitelj netaknute prirode i volite planinariti, onda biste se svakako trebali upoznati sa “Slapom SOPOT”. Radi se o najljepšem slapu u Istri, visokom 25 metara, koji će nam pokazati svu njegovu mističnu ljepotu.

Polazak u 5:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema Čakovcu. Vožnja ugodnim turističkim autobusom do Pazina kroz Karlovac uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Dolazak u prijepodnevnim satima na početak kružne staze koju će nam privatno složiti naš lokalni vodič, a koja je prava poslastica za ljubitelje netaknute prirode.

Na ovom mjestu obitavaju i dvije zaštićene životinjske vrste: jelenjak i veliki vodenjak. Ono što područje oko slapa čini još posebnijim je Višestoljetni most – izgrađen u Napoleonovo vrijeme kao glavna poveznica okolnih sela s Pićnom. Voda je više puta oštetila ovaj most, no mještani su ga uvijek iznova obnavljali. Posljednja obnova bila je 1953. godine.

Obilazak u kojem ćemo vidjeti predivno jezero i njezin slap te životinjski i biljni svijet trajati će oko 5-6 sati uz povremene pauze. Staza je duga 12-ak kilometara te je dostupna svim putnicima dobrog fizičkog stanja. Cilj je prošetati prirodom na friškome zraku te se zabaviti u dobrome društvo. Nakon obilaska, okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te povratak oko 18:00 sati prema Međimurju. Dolazak u kasnim večernjim satima.

VAŽNA NAPOMENA!
Za vrijeme sušnih ljetnih mjeseci – nema vode, a ujedno ni slapa, na što agencija ne može utjecati, zato i idemo početkom lipnja.

– Sudjelovanje na izletu zahtjeva osnovnu kondiciju putnika kao i zadovoljavanje osnovnih zdravstvenih i psihofizičkih uvjeta kako bi pojedinac mogao sudjelovati u izletu aktivnog sadržaja unutar grupe ljudi.

– Za planinarske izlete nužno je posjedovati sportsku, udobnu obuću i odjeću prikladnu za višesatno planinarenje i za aktualne vremenske uvjete.

– Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava gore navedene uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost te to da će se pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

– Preporuka je imati dovoljno vode, sendvič i mali ručnik.

NAPOMENA: Izlet se održava neovisno o vremenskoj prognozi. Organizator izleta pomno prati vremenske uvjete putem stručnih službi, kao i stanje na terenu putem partnera. Ukoliko organizator izleta procijeni da će vremenski uvjeti znatno utjecati na mogućnost realizacije plana i programa izleta, isti će otkazati ili odgoditi, o čemu će obavijestiti putnike do 24 h prije polaska.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.


Sretan put i ugodan provod želi Vam Potepuh! 😊
Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 45.00 €.Current price is: 40.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 11. 06. 2023.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: