KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Često postavljana pitanja

Kako bi imali odgovore iz prve ruke, odlučili smo odgovoriti na neka pitanja koja najčešće zanimaju naše putnike. Pročitajte, provjerite, a ako Vas još nešto dodatno zanima, uvijek nam se možete obratiti na službeni e-mail 24/7.

Naša agencija nudi samo putovanja koja sami organiziramo. Nema posrednika, dodatnih troškova, raznoraznih managera i uhljeba. „Ma kako je to moguće“, „Kaj si ti lud/a?“, „To je sigurno prevara…“. Da, da, stalno čujemo ovakve izjave i čuđenja pa smo stoga odlučili objasniti koji je smisao i poanta Potepuh agencije. Prije svega, agencije poput naše ne postoje radi profita i visokog biznisa, nego radi lakšeg i jeftinijeg putovanja za mase. 

Da pređemo na stvar, putovanja radimo isključivo kako bi ljudi putovali što više i vidjeli te posjetili što više lokacija za malo novca i to zahvaljujući jednom od temelja ekonomije i trgovine – popusta na količinu. Uvijek će vas ispasti skuplje ako idete na putovanje sami ili s nekoliko prijatelja, no kada vas dođe horda, cijene iz interesa spuštaju svi i to je normalna poslovna doktrina svih turističkih agencija. Osim toga, ima nešto i u sposobnosti, znanju, iskustvu, snalažljivosti, entuzijazmu, poslovanju gotovo bez marže i sličnim sitnicama. Život nije jednostavan.

Preporuka je nositi novac na putovanje u za to predviđenom pojasu za novac, maloj torbici uz tijelo i slično. a kreditne kartice i dokumente rasporediti na više različitih mjesta. Nadalje uputno je imati fotokopije svih važnijih dokumenata odvojene pritom od originala, naravno. Budući da niti jedan hotel u svijetu ne preuzima odgovornost za novac i dragocjenosti ostavljene u vašoj hotelskoj sobi, preporučamo vam najam sefa u hotelu.

U pravilu je isplativije promijeniti novac u valute zemalja u koje putujete prije početka putovanja u našim bankama ili mjenjačnicama. Pravilo je da inozemne mjenjačnice i banke uzimaju znatno veće postotke provizije od onih uobičajenih u našoj zemlji. Izbjegavajte velike novčanice od npr. 200 ili 500 €: Biti će ih vrlo teško usitniti, a nerijetko ih je moguće razmijeniti samo u bankama, dok ih dobar dio trgovina uopće ne prima. Iako je plaćanje kreditnim karticama u europskim zemljama vrlo rašireno, preporučujemo u svakom slučaju imati i nešto gotovog novca u valuti zemlje u koju putujete.

Prije početka putovanja provjerite valjanost vaših putnih dokumenata. Za neke destinacije je potrebna viza.

Vrlo jednostavno. Nakon što smo zaključili da je moguće putovati dugo i kvalitetno za nisku cijenu i kako bi se kolokvijalno reklo „za male pare“, te da nitko nije lud i da nismo prevaranti, sjednemo svi skupa u autobus, kombi, avion, brod. Uputimo se, puno hodamo, malo spavamo (kako tko želi), nema presinga i „moranja“, sve je podložno dogovoru. Osim (!), naravno, polazaka i jedino se ne tolerira kašnjenje.

Spava se u smještajima koji nisu hoteli s pet, sedam ili 25 zvjezdica, ali se spava u takvim hostelima (da, s „nepoznatim“ ljudima u sobama ako treba), apartmanima ili stanovima. Ponekad i u busevima, kako tko voli. Velikih troškova nema, od hrane je uglavnom uvijek uključen doručak (ako ne piše drugačije u programu), dok se za drugo treba snaći i jedini troškovi mimo navedenog su život na putovanju, karte za muzeje ili nogometne tekme te fakultative koje uvijek nudimo svim putnicima i prije i za vrijeme tura. Samo opušteno i pozitivno!

Naravno. Ali, uz pismeno dopuštenje roditelja ili uz njih ili nekog tko će im biti pratnja. Dobri smo ljudi, ali imamo puno posla i ne stignemo paziti i posvetiti se do kraja svakom putniku, premda nam je to zaista najveći interes i trudimo se da tako bude uvijek. Svi su dobrodošli, samo neka se putuje!

Prosudite sami. Pitajte nas, pitajte naše putnike i čitajte objektivne recenzije , pratite nas na Facebooku i Instagramu. Gledajte slike. Uživajte i pridružite nam se kad budete mogli. Mi smo tu za vas, potepanje nam je u krvi i zaraženi smo njime do te mjere da ne možemo spavati od uzbuđenja danima prije, za vrijeme, a ponekad i poslije nekog fantastičnog putovanja.

Isto kao i putovanja koja koštaju tri do pet puta više. Jer, cijena nije, nikad nije bila, niti će ikada biti mjerilo kvalitete, a u svijetu to znaju pa je primjerice singapurski štand imena „Hong Kong“ koji na cesti prodaje pečenu piletinu s rižom dobio prestižnu „zvjezdicu“ prestižnog francuskog Michelina. A tko zna o hrani više nego Francuzi? Svima se može svašta dogoditi, no to ne ovisi o smještaju, hrani, prijevozu, organizaciji putovanja i stručnom vodstvu – a to je, uz nezaboravno iskustvo, prijateljstvo i topao odnos – ono što mi nudimo. Uz naravno sva po zakonu propisana osiguranja.

Uglavnom, puno zabave, avantura i nezaboravnih uspomena očekuje Vas na potepanju s Potepuhom!