KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

ČAROLIJA GORSKOG KOTARA: Zeleni vir i Vražji prolaz 🍀🦎🌞

Skrad, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 01.05.2023.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Odlazak u prirodu je baš uvijek ideja s kojom ne možete pogriješiti, a srećom, Hrvatska obiluje prekrasnim izletištima na kojima ćete vrijeme provesti s užitkom. Jedno takvo mjesto smjestilo se u prekrasnom i živopisnom Gorskom kotaru, a riječ je o izletištu Zeleni vir koji krije impresivnu prirodu i divne staze za šetnju i istraživanje.

Jeste li ikada posjetili Vražji prolaz i Zeleni vir? Vikend za PRVI MAJ idealna prilika da pripremite udobne tenisice i krenete put Gorskog kotara. Zeleni vir, zaštićeni rezervat prirodnih vrijednosti u Hrvatskoj smjestio se u Gorskom kotaru, u neposrednoj blizini Skrada. Omiljeno je izletište planinara, a nalazi se na 302 metra nadmorske visine. Ne brinite, nije Zeleni vir rezerviran samo za planinare. Ima nekoliko staza, pješačkih i planinarskih, te se njegovim ljepotama mogu diviti svi, bez obzira na kondiciju. (fashion.hr)

(Photography: http://jasle.hr/galerija.php)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, klima, video) na relaciji Čakovec – Ravna Gora – Skrad – Čakovec
Zajednički posjet okolici “Harry Potter” dvorca Stara Sušica
Ulaznicu za Zeleni vir, Vražji prolaz i špilju “Muževa hiža”
Piće dobrodošlice
Prvomajski grah
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja

FIRST MINUTE CIJENA: 250,00 kuna
Cijena od 15.04. iznosi: 280,00 kuna

Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
DONJA DUBRAVA – 05:40 (INA benzinska)
PRELOG – 06:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 06:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 06:50 (Parking kod Špara, semafori prema Čk-u)
ZAGREB – 08:00 (Buzin, trgovački centar Supernova, na parkingu)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu! Hvala na razumijevanju

Plan putovanja:

Polazak u 6:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema SKRADU. Vožnja ugodnim turističkim autobusom kroz Zagreb i Karlovac uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Prva stanica je u malome mjestašcu nedaleko RAVNE GORE gdje ćemo izvana pogledati DVORAC “STARA SUŠICA” koji je pravi dragulj Gorskog kotara. Dvorac je u vlasništvu grada Rijeke, a njime upravlja Dom Mladih koji omogućava mladima razne zabavne aktivnosti i programe. Dvorac je u funkciji dječjeg odmarališta u kojem oni mogu boraviti. Neki ga od milja zovu “hrvatskim Hogwartsom”, što nije daleko od istine jer mladi koji borave u dvorcu mogu prisustvovati tematskim radionicama “Harry Potter”. Mogu sudjelovati i u stolarskim radionicama te školi skijanja i maloj planinarskoj školi. Nakon kratkog razgleda izvana i fotografiranja okolice krećemo dalje prema Skradu.

Izletište Zeleni vir smjestilo se nedaleko od Skrada, a ondje se nalaze dvije prirodne ‘atrakcije’ koje svakako morate posjetiti što prije. Name, uz ZELENI VIR, tu je i poznati VRAŽJI PROLAZ koji će vas sigurno jednako oduševiti. Ovo izletište proglašeno je i posebnim geomorfološkim rezervatom, a osim prirodnih ljepota, onda je izgrađena i prva hidroelektrana. Zeleni Vir je prekrasna destinacija za izlet u prirodi jer je riječ o očaravajućoj stijeni visokoj čak 70 metara, a nalazi se između dva šumska obronka. Kao najljepši prizor Zelenog vira ističu se dva potočića i slap koji su ujedno i sjajan prizor za fotografiranje ili jednostavno uživanje u svježem zraku i netaknutoj prirodi. U Zelenom viru može se pronaći špilja “MUŽEVA HIŽA” unutar koje se nalazi jezerce smaragdnozelene boje i bistrine kroz koju gotovo možete vidjeti samo dno.

S druge strane, Vražji prolaz glasi kao jedna od najljepših prirodnih ljepota Gorskog kotara, a koja je nastala kao posljedica djelovanja vode kroz nekoliko tisuća godina. Kroz kanjon prolazi i potok imena Jasle, a na samom kraju Vražjeg prolaza je otvor u stijenu, odnosno ulaz u špilju Muževa hiša gdje obitavaju strogo zaštićene vrste šišmiša potkovnjaka koje je zabranjeno uznemiravati na bilo koji način prilikom posjeta.

Nakon razgleda od nekakvih tri sata odlazimo na druženje u PLANINARSKI DOM “Zeleni vir”. Tamo imamo dogovoreni grah te druženje s ostalim putnicima uz glazbu. Slobodno vrijeme za šetnju, igralište, ručak i uživanje u čistoj prirodi. Okupljanje grupe u oko 17:00 sati te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

– Sudjelovanje na izletu zahtjeva osnovnu kondiciju putnika kao i zadovoljavanje osnovnih zdravstvenih i psihofizičkih uvjeta kako bi pojedinac mogao sudjelovati u izletu aktivnog sadržaja unutar grupe ljudi.

– Za planinarske izlete nužno je posjedovati sportsku, udobnu obuću i odjeću prikladnu za višesatno planinarenje i za aktualne vremenske uvjete.

– Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava gore navedene uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost te to da će se pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 30 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

VAŽNO: Molimo Vas da obućete zatvorenu obuću! (čvrste tenisice ili gojzerice)

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 45.00 €.Current price is: 37.00 €.  

Rasprodano