KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

TRADICIONALNI DAN ŽENA: Istarska Provansa: HUM – ROČ – MOTOVUN – POREČ 💛💚❤️

Poreč, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 12.03.2023.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Ovogodišnji DAN ŽENA obilježiti ćemo na spektakularan način šetajući nekim od najromantičnijih hrvatskih gradova. Najprije ćemo razgledati ROČ, povijesno mjestašce i dom jedne od najstarijih knjiga pisana na glagoljici. Slijedi odlazak do NAJMANJEG GRADA NA SVIJETU – HUMA, grada sa svega 30 stanovnika, ali ogromne ljepote. Nakon toga put nas vodi u bajkoviti MOTOVUN – u kojem nas čeka rajski pogled na neodoljivu prirodu, a za kraj našeg putovanja idemo u srce ISTRE razgledati jedan od NAJLJEPŠIH OBALNIH GRADOVA U ISTRI – POREČ koji je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj s UNESCO-vom znamenitošću.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Roč – Hum – Motovun – Poreč – Čakovec
Posjet povijesnom mjestašcu i Aleji glagoljaša – ROČU
Posjet “najmanjem gradu na svijetu” – HUMU
Posjet biseru unutrašnjosti Istre – MOTOVUNU
Posjet srcu zapadne istarske obale – POREČU
Stručno vodstvo tijekom putovanja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 40,00 €
Cijena od 01.03. iznosi: 45,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Motovun - Povratni prijevoz autobusom do gornjega grada: 3,00 €
Polazak:
DONJA DUBRAVA – 04:10 (INA benzinska) – mjesto u Međimurju
PRELOG – 04:30 (DG Sport)
ČAKOVEC – 05:00 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 05:30 (Parking kod groblja)
ZAGREB – 06:30 (Buzin, Supernova parking, parking kod McDonaldsa)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Ovogodišnji DAN ŽENA obilježiti ćemo na spektakularan način šetajući nekim od najromantičnijih istarskih gradova. Polazak u 04:30 sati iz Preloga te nastavak puta prema Zagrebu uz skupljanje putnika na dogovorenim mjestima. Upoznavanje s pratiteljem putovanja. Vožnja udobnim turističkim autobusom preko Učke uz dobro društvo i povremena stajanja za pauzu.

U ranim prijepodnevnim satima dolazimo u ROČ koji je dom jedne od najljepših i najstarijih knjiga pisane glagoljicom te Ročkog abecedarija starog preko 800 godina. U samoj blizini nalazi se i ALEJA GLAGOLJAŠA, put koji vodi uz 11 kamenih skulptura do vječnog HUMA i njegovih vrata, gdje se glagoljica održala sve do početka 20.stoljeća. Kratki razgled i odlazak do NAJMANJEG GRADA NA SVIJETU – HUMA .

Vrata Huma, kroz koja se ulazi u Hum, posljednje je obilježje spomenute Aleje. Vrata su metalna, a okolo se nalazi dvanaest medaljona koji prikazuju mjesece. Grad sa svega 30-ak stanovnika u kojem je do dan danas sačuvan običaj “biranja župana na leto dan” kad svi muškarci iz župe u gradskoj loži urezivanjem glasova na drveni štap “raboš” biraju seoskog poglavara. Poznata je gastronomska ponuda Humske konobe, jedinog mjesta gdje se može dobiti “biska”, ljekovita rakija od imele, spravljena prema stoljećima starom receptu.

Nakon Huma nastavljamo naš vožnju Istrom uz panoramsko razgledavanje usputnih sela prema MOTOVUNSKOJ ŠUMI iznad koje se smjestio grad MOTOVUN, jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. Po dolasku, šetnja s voditeljem putovanja do središta grada i odlazak u obilazak: GRADSKA VRATA S KULOM, RENESANSNA GRADSKA PALAČA, GRADSKA LOŽA, ŽUPNA CRKVA SV. STJEPANA, SREDNJOVJEKOVNI RASPORED ULICA. S vrha Motovuna pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta i Motovunsku šumu, a terase rasprostranjene uz zidine idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima i istarskim vinima. Slobodno vrijeme za piće i vlastite aktivnosti. Prošetati ćemo gradom i krenuti u jedan od NAJLJEPŠIH ISTARSKIH OBALNIH GRADOVA s UNESCO-vim potpisom – POREČ.

U Poreču, jednom od NAJROMANTIČNIJIH mjesta na Jadranu, otkriti ćemo grad prepoznatljive tradicije i gostoljubivosti, star gotovo dvije tisuće godina. Tragovi burne prošlosti jasno su vidljivi u povijesnoj jezgri grada, porečke ulice još uvijek čuvaju svoju originalnu arhitekturu i brojne kulturno-povijesne spomenike od kojih je najznačajnija Eufrazijeva bazilika koja je 1997. godine uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Blaga klima s više od 2300 sati sunca, izuzetna ljepota prirode, raznolika gastronomska ponuda, te mnoštvo kulturnih, zabavnih i sportsko-rekreacijskih sadržaja garantiraju kvalitetan i ispunjen posjet svakom gostu. Slobodno vrijeme za istraživanje uskih uličica i malenih trgova te za uživanje u jedinstvenom mediteranskom duhu koji Vas ovdje očekuje. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Međimurju. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u pristojnim noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 45.00 €.Current price is: 37.00 €.  

Rasprodano