KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

ŠKOLSKI PRAZNICI: Zoološki vrt BEČ – Najbolji u Europi 6. godina zaredom! 🐼🦒🐘

Beč, Austrija - Pogledaj na karti
  • 14.07.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Bečki Tiergarten Schönbrunn šesti je put zaredom proglašen najboljim zoološki vrtom na Starom kontinentu. U kategoriji s više od milijun posjetitelja godišnje zauzeo je prvo mjesto ispred Leipziga i Züricha. Skladan spoj imperijalnog ugođaja i modernih nastambi dodatan je razlog zašto je ovaj najstariji europski zoološki vrt opet odnio titulu najboljeg. Ovdje ćete vidjeti životinje koje nećete niti u jednom drugom Zoo-u, poput PANDI, PINGVINA, ŠIŠMIŠA i ostalih. Okupite svoju obitelj i provedite dan iz snova sa svojom djecom za vrijeme školskih praznika.

ŽIVOTINJSKA KARTA: lageplan2023_juni_eng_web.pdf (zoovienna.at)

Nova nastamba berberskih makakija i berberskih ovaca © Daniel Zupanc

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Beč – Čakovec
Posjet najboljem i najstarijem Zoološkom vrtu u Europi
Minimalno 6 sati slobodno vremena za razgledavanje
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 40,00 €
Cijena od 01.07. iznosi: 45,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Ulaznice za ZOO: - Odrasli: 25 € | Djeca od 6-18 god.: 15,50 € | Djeca do 6 god.: BESPLATNO

Ulaznice se plaćaju na licu mjesta!

 

Polazak:
ZAGREB - 04:30 (City Centar East, kod McDonaldsa) - min. 15 ljudi
VARAŽDIN – 06:00 (Bus parking kod groblja)
PRELOG – 06:30 (Hotel Panorama)
ČAKOVEC – 07:00 (Dvorana GOC-a, parking)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Kao dio carske ljetne rezidencije Schönbrunn, atrakcije koja se nalazi na UNESCO-vom popisu Svjetske kulturne baštine, posjet bečkom zoološkom vrtu doista je nezaboravan doživljaj koji niti jedan posjetitelj Beča ne bi smio propustiti.

S tradicijom dugom 260 godina, bečki zoološki vrt ujedno nosi i titulu najstarijeg zoološkog vrta na svijetu. Osnovan je 31. srpnja 1752. godine kada je carica Marija Terezija naredila proširenje dvorca Schönbrunn, a njezin suprug Franjo I. Stjepan Lotarinški izgradio je i menažeriju s rijetkim životinjama. Tiergarten Schönbrunn sastojao se od paviljona, u kojem je carski par mogao u miru doručkovati ili piti kavu, te osam posebnih odjeljaka koji su okruživali paviljon. Izvorno je bio rezerviran samo za carsku obitelj i plemenite goste, a od 1778. godine nedjeljom je bio otvoren za sve “pristojno odjevene“ posjetitelje.

Danas je Tiergarten Schönbrunn popularna turistička atrakcija koja privlači više od 2 milijuna posjetitelja godišnje. Od nekadašnje carske rezidencije prometnuo su u jedan od najsuvremenijih i najljepših zooloških vrtova na svijetu, u kojem se imperijalni štih i dalje može osjetiti. (izvor: naturala.hr)

Ukupna površina zoološkog vrta iznosi 17 hektara, gdje živi više od 700 životinjskih vrsta (neke od njih nalaze se i na popisu ugroženih vrsta) ili oko 8 500 jedinki. Tako je posjet bečkom zoološkom vrtu prilika da vidite sibirske tigrove, pande, jednoroge nosoroge, žirafe, polarne medvjede i mnoge druge.

Britanski zoolog Anthony Sheridan bečki je zoološki vrt Tiergarten Schönbrunn već šesti put zaredom proglasio najboljim u Europi. Od 2008. kada je rangiranje započelo, Tiergarten Schönbrunn zauzima visoke pozicije na ljestvici. Ove je godine ukupno ocijenjeno 126 zooloških vrtova iz 29 europskih zemalja i to prema četrdeset kriterija. Između ostalog ocjenjivali su se uvjeti držanja i njege životinja, očuvanje i zaštita vrsta, broj životinja, biološka raznolikost, edukacija, istraživanje, oznake i natpisi, posjećenost, osoblje, marketing i gastronomska ponuda. Tako je Tiergarten Schönbrunn u kategoriji zooloških vrtova s više od milijun posjetitelja u godini zauzeo prvo mjesto, a taj je 17 hektara veliki zoološki 2021. posjetilo više od 1,2 milijuna posjetitelja. Time je bečki Tiergarten Schönbrunn pretekao one u Leipzigu i Zürichu.

U povijesti bečkog Tiergartena posebno mjesto zauzimaju dva događaja, a to su rođenje prvog slona začetog u zoološkom vrtu 1906. godine te, te 101 godinu kasnije, rođenje prve svjetske pande začete u u zoološkom vrtu 2007. godine. Uzgoj i razmnožavanje panda u zoološkom vrtu vrlo je rijetka pojava, a bečkom je Tiergartenu to pošlo za rukom čak četiri puta – najnovije pridošlice su blizanci Fu Ban i Fu Feng koji su na svijet došli 2017. godine.

Ostale atrakcije Bečkog zoološkog vrta uključuju kuću koala, lavlju jazbinu, južnoamerički park, akvarij i terarij s koraljnim grebenom te Polarium. Zoo ORANGERIE dom je orangutana, a Regenwaldhaus ili tropska kuća mjesto je se gdje vi i vaša djeca možete diviti širokom rasponu flore i faune Bornea. Za najmlađe posjetitelje, tu je i edukativna staza sa zidom za penjanje te Treetop Trail – 160 m dugački most od konopaca 10 metara iznad zemlje.

Želite doživjeti tropsku oluju u prašumi? Ili gledati kako gepardi i jaguari vrebaju svoj plijen? Ili hraniti pingvine i tuljane? Na informativnim punktovima osoblje zoološkog vrta pružit će fascinantne informacije o različitim životinjskim vrstama – od njihovog načina života, posebnosti i zanimljivosti do projekata vezanih uz zaštitu vrsta. Na mnogim od tih info točaka prema rasporedu možete prisustvovati i hranjenju životinja.

Uskočite na panoramski vlak

S obzirom na veličinu zoološkog vrta, vaš bi se posjet mogao i odužiti – ako zaželite nešto pojesti ili popiti, na raspolaganju su vam brojni ugostiteljski objekti poput Café-Atelier Nonja, carskog paviljona ili Tirolergartena. Ako vam se čini da vam je ponestalo energije, uskočite na panoramski vlak za obilazak zoološkog vrta, čijih 9 voznih stanica ujedno uključuju i ostale atrakcije dvorca Schönbrunn, poput parka i Gloriette.

Polazak u jutarnjim satima iz Preloga, Čakovca i Varaždina. Upoznavanje s voditeljem putovanja uz izlaganje plana i programa puta. Dolazak u ZOO u prijepodnevnim satima te slijedi slobodno vrijeme od minimalno 6 sati za razgledavanje životinja, vožnju panoramskim vlakićem, istraživanje parka, igranja na dječjem igralištu i te pauzu za ručak. Zbog svoje veličine i obujma životinjskih vrsta, ovo putovanje je predodređeno isključivo kao obiteljski dan.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 5 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Završno pismo dostavljamo na e-mail 48h prije putovanja!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Austrije je EURO.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 45.00 €.Current price is: 40.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 14. 07. 2024.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: