KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

PRAZNIK RADA: Netaknuta Slavonija – Park Prirode “PAPUK” 🍁🍃🌳

Park prirode Papuk, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 01.05.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, DD, Koprivnica
  • Grupa: 40 putnika
Description

Park prirode Papuk jedan je od najljepših i najslikovitijih parkova prirode u Hrvatskoj, jedan je od rijetkih u ovom dijelu Europe kojeg je UNESCO svrstao na listu svjetskih geoparkova, a vjerovali ili ne – njegovi vrhovi dosežu gotovo tisuću metara nadmorske visine.

Park prirode Papuk uistinu je oaza mira. Na njegovim pojedinim dijelovima teško ćete pronaći signal na mobitelu, ali zato hoćete pravu, robinzonsku prirodu prepunu opojnih mirisa, stoljetnih šuma i mogućnosti za aktivni odmor te uživanje u domaćoj hrani. Povijest najpoznatije slavonske planine seže milijunima godina unatrag, a tamo gdje iz ravnice izranja div ljepote i vječne snage – dočekat će vas prizori koji pokazuju svu raskoš prirode. Proljeće je idealno vrijeme za posjetiti predivni Papuk: tamo možete uživati na svježem zraku, voziti bicikle ili kanue, prošetati bajkovitim stazama, s prijateljima organizirati planinarenje ili pak kušati jedinstvene specijalitete koje će vam pripremiti uvijek ljubazni domaćini. (Profile photo: Tomislav Safundzic)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Čakovec – Jankovac – Voćin – Čakovec
Posjet geološkoj poučnoj stazi RUPNICA i Grofovoj poučnoj stazi na JANKOVCU
Šetnja pješačkim stazama
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 37,00 €
Cijena od 10.04. iznosi: 45,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Ulaznica za Park Šumu Jankovac, Geo Info Centar i audio vodič = 11,00 EUR
Polazak:
VARAŽDIN – 06:00 (Parking kod groblja)
ČAKOVEC – 06:30 (Dvorana GOC-a, parking)
PRELOG – 07:00 (DG Sport)
DONJA DUBRAVA - 07:15 (INA)
KOPRIVNICA - 07:50 (KTC benzinska)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Izlet ko` stvoren za ljubitelje PRIRODE. Očekuje nas poludnevna rekreacijska šetnja, stoga je dobro imati malu fizičku spremu i dobru obuću.

Polazak u 5:00 sati iz Varaždina te nastavak puta prema Slavoniji. Slijedi ugodna vožnja kroz podravsku magistralu do jednog iznenađenja – GEO INFO CENTRA – novog posjetiteljskog centra Parka prirode Papuk, ujedno i najmodernijeg regionalnog multimedijskog centra.  Riječ je o 40 milijuna kuna vrijednoj investiciji koja na 900 kvadrata kroz najmoderniju multimediju opričava geološku, biološku i kulturno – povijesnu baštinu Papuka. Samostalni razgled kroz ovo čudo tehnologije.

Nastavak do PARK ŠUME JANKOVAC, Park prirode Papuk, UNESCO svjetski Geopark je jedinstvena zelena oaza umirujućeg okruženja, svježine i ljepote idealna za bijeg od stresa i svakodnevice. Prostire se na 336 četvornih kilometara i prepun je prirodnih fenomena poput Park-šume Jankovac s uređenim izletištem ili prvog geološkog spomenika prirode u Hrvatskoj Rupnice, ali i brojni kulturno povijesni spomenici koji će vas odvesti daleko u prošlost, u dane kada je talasalo i pjenilo Panonsko more.

Dolazak u prijepodnevnim satima. Poučna Grofova staza izgrađena je u najljepšem dijelu Park-šume Jankovac uz Planinarski dom, Jankovačka jezera i slap Skakavac. Stube, pješački drveni mostići i rukohvati, posjetiteljima omogućuju pristup najljepšim prizorima Jankovca. Uz stazu su postavljene poučne table sa sadržajima koji objašnjavaju pojedine prirodne ili kulturno-povijesne zanimljivosti uz koje staza prolazi. Poučna staza na Jankovcu dobila je ime po grofu Josipu pl. Jankoviću, prvom čovjeku koji je spoznao estetske i krajobrazne vrijednosti te doline. Šetnja s voditeljem putovanja od nekih dva sata kroz prekrasnu prirodu. Dolazak do planinarskog doma gdje ćete imati slobodno vrijeme za ručak i istraživanje.

Okupljanje grupe nešto prije 17:00 sati i odlazak prema Međimurju. Dolazak u pristojnim večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja ili do popunjavanja mjesta. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Agencija ne može utjecati na vremenske prilike i neprilike.

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

45.00   

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 19. 11. 2023.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: