KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Valentinovo u SARAJEVU i MOSTARU 💕 uz Most na Drini ćuprija – 3 DANA u hotelu s 5⭐️

Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Pogledaj na karti
  • 17.02.2023.
     -
    19.02.2023.
  • Trajanje: 3 Dana
  • Polazak: Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Tjedan zaljubljenih najbolje je provesti na jednom od najboljih mjesta na Balkanu. U Sarajevu se uvijek može doživjeti nešto novo. Ovog puta odlučili smo uz Sarajevo posjetiti i najpoznatiji most u Višegradu, zadužbinu Mehmed-paše Sokolovića iz 16. stoljeća te Mostar i Vrelo Bune koji se nalaze u TOP 3 turističke atrakcije Bosne i Hercegovine prema brojnim svjetskim portalima. Hotel Hills s 5 zvjezdica i ALL INCLUSIVE wellness garancija su dobrog provoda!

Prošetati ćemo Barščaršijom, jesti poznate sarajevske ćevape, piti kafu i istražiti sve ljepote Bosanskohercegovačkog kraja!

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Sarajevo – Mostar – Prelog
Dva noćenja u dvokrevetnim deluxe sobama, u Hotelu Hills Sarajevo s pet zvjezdica*****
Bogati tradicionalni jutarnji doručak
Posjet prekrasnom Mostaru
Korištenje Wellness Spa & Health centra u hotelu – Niagara tuš, Kambala, Rimska sauna, Slana soba, Finska sauna…
Razgled i pratnju po programu agencije
Lokalnog vodiča u Sarajevu
Voditelja putovanja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 120,00 €
Cijena od 05.02. iznosi: 160,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Boravišnu pristojbu – 4 EUR (obvezna doplata)
Vrelo Bune – 6 EUR | TOP TURISTIČKA ATRAKCIJA
VIŠEGRAD & MOST NA DRINI ĆUPRIJA - 25 EUR | NOVO! NOVO! NOVO!
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Fakultativni izleti:
VRELO BUNE

Cijena: 6 EUR – #Top tri najposjećenije turističke destinacije u BiH

VIŠEGRAD, ANDRIĆGRAD & MOST NA DRINI ĆUPRIJA

Cijena: 25 EUR – #TopPreporuka

Višegrad je najpoznatiji po svom starom, očaravajućem mostu Mehmed Paše Sokolovića koji je ujedno i pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatiji je iz djela Na Drini Ćuprija, spomenutog Ive Andrića. Most se proteže preko smaragdne rijeke Drine koja zajedno s prirodnom čini prekrasan pejzaž. Dizajnirao ga je znameniti otomanski arhitekt Mimar Sinan, možda najpoznatiji po svojim arhitektskim čudima poput Sulejmanove džamije u Istanbulu.

Polazak:
DONJA DUBRAVA– 23:15 (INA benzinska)
PRELOG – 23:30 (DG Sport)
ČAKOVEC – 00:00 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 00:30 (Parking kod groblja)
ZAGREB – 01:30 (City Centar East – kod McDonaldsa)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u četvrtak u 23:30 sati iz Preloga i nastavak puta prema rasporedu putovanja.

Nastavak puta prema Zagrebu. Upoznavanje s voditeljem putovanja uz izlaganje plana i programa puta. Ugodnja vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu uz gledanje filmova te kraćih pauza za odmor do prijestolnice Bosne i Hercegovine – Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima. Slijedi panoramski razgled autobusom te orijentacijska šetnja s lokalnim vodičem BAŠČARŠIJOM kroz koju ćemo upoznati staru povijesnu jezgru, mostove na rijeci MILJACKI, PRINCIPOV MOST, VIJEĆNICU, KATEDRALU, DŽAMIJE … Obavezno ćemo probati SARAJEVSKE ĆEVAPE. Nakon obilaska slobodno poslijepodne za kupovinu ili ispijanje kavice u jednom od prekrasnih kafića na Baščaršiji.

Odlazak do prekrasnog HOTELA HILLS S PET ZVJEZDICA ⭐️ i slobodan ostatak dana za druženje u SPA & WELLNESS CENTRUkupanje u unutarnjim bazenima, odmaranje u sobama. Večera u okolnim restoranima na Ilidži. Izlazak u jedan od brojnih kafića i klubova. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za posjet bazenu, odmaranje i vlastite aktivnosti. Mogućnost odlaska na FAKULTATIVNI IZLET u VIŠEGRAD koji leži na rijeci Drini, u prostranoj kotlini, na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine visoke preko 1000 metara. Višegradska kotlina je jedna od rijetkih proširenja u toku rijeke Drine koji se sastoji djelomično od visokih klisura i planina. Na mjestu gdje se planine koje čine uski i duboki kanjon Drine razdvajaju u prostranu kotlinu, stoji kameni 500 godina star most sa 11 lukova širokog raspona, poznatijeg svima kaona Drini ćuprija” (roman Ive Andrića).

-Na Drini Ćuprija(Višegradska ćuprija na Drini)

Zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića (tur. Sokollu Mehmet Paşa, 1505. ili 1506-1579).On je jedan od velikih osmanskih vojskovođa porijeklom iz Bosne. Rodio se u selu Sokolovići pored Rudog 1505. ili 1506, a kao dijete pravoslavnih roditelja. U to vrijeme postojao je običaj poznat kao Divširma, odnosno „Danak u krvi”.  Most je izgrađen u periodu od 1571. do 1577. godine, a gradio ga je tada najčuveniji turski arhitekta Kodža Mimar Sinan. Izgrađen je u istočnjačkom stilu i predstavlja remek dijelo tadašnjeg graditeljstva.

Andrićgrad ili kamengrad

Andrić grad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije.Kompleksom upravlja preduzeće Andrićgrad d.o.o. čiji su vlasnici poznati srpski reditelj Emir Kusturica i opština Višegrad zajedno sa Vladom Republike Srpske. Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.

Razgled navedenih atrakcija i slobodno vrijeme za ručak. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema hotelu na druženje, wellness i bazene. Slobodna večer za vlastite aktivnosti. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za posljednji posjet bazenu, pakiranje i CHECK OUT oko 92:00 sati. Odlazak u najljepše područje BIH. Slijedi fakultativni posjet BLAGAJU gdje ćemo svjedočiti ČUDU PRIRODE i pogledati VRELO BUNE koje je jedno od najposjećenijih turističkih atrakcija u Bosni i Hercegovini.

Nastavljamo do neodoljivog MOSTARA, grada smještenog na obalama rijeke Neretve koji je ujedno i gospodarsko središte Hercegovine. Po dolasku u grad odlazak u razgled staroga grada u pratnji voditelja putovanja: Bulevar – Sinagoga – Kriva ćuprija – mali most (prototip Starog mosta) – Tabačica džamija – Hamam – Stari Most – Kujundžiluk – Koski mehmed pašina džamija – Turska kuća – Karadžozbegova džamija. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, fotografiranje te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevapčiće u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema Međimurju. Ugodna vožnja uz filmove do povratka u Hrvatsku. Potpuno iskorišten dan. Dolazak u kasnim noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Službena valuta BiH je Konvertibilna marka. (1 KM ~ 3.85 KN)

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica!


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 160.00 €.Current price is: 120.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 15. 02. 2023.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: