KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

JEZERO BALATON: Čudesna podzemna špilja uz Hotel s bazenom na samom jezeru – 2 DANA 🌞🍷

Budimpešta, Mađarska - Pogledaj na karti
  • 08.06.2024.
     -
    09.06.2024.
  • Trajanje: 2 Dana
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin
  • Grupa: 40 putnika
Description

Čekamo sunčano i toplo ljeto, dani su duži, a sunce nam pokazuje put. Opet smo nadodali nešto novo u našem skorašnjem LJETNOM TERMINU u Mađarskoj. Hotel s BAZENOM na samom jezeru Balatona i otkrivanje novih gradića, garancija su odličnog provoda!

NAPRAVITI ĆEMO CIJELI KRUG OKO BALATONA! 🎡🎡🎡

Prvo idemo razgledati jednu od glavnih atrakcija BALATONA u Tapolcu, u kojoj se nalazi podzemno jezero, poznato i kao Tavasbarlang. Ovo jedinstveno čudo prirode sustav je podzemnih špilja i jezera koji su nastali tijekom tisuća godina djelovanjem vode na vapnenačke stijene.

Večer ćemo ostaviti za najluđi noćni život u regiji, a drugi dan ćemo prošetati NAJLJEPŠOM ŠETNICOM na BALATONU, gdje ćete vidjeti potpuno jedan novi gradić, tako blizu nas, a tako neotkriven.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Čakovec – Jezero Balaton – Čakovec
Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama, u hotelu Doris u Siofoku (Booking ocjena 8,4)
Posjet gradićima Keszthelyu, Tapolci i Tihanyju
Licenciranog turističkog pratitelja
Razgled noćnog Siofoka prema dogovoru s voditeljem putovanja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 90,00 €
Cijena od 15.05. iznosi: 110,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Boravišnu pristojbu u hotelu: 2,00 € (obvezna doplata)
Ulaznica za vožnju čamcem u podzemnoj špilji Tapolca: 10,00 € #TopPreporuka
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 05:30 (DG Sport)
VARAŽDIN – 06:00 (Bus parking, kod groblja)
ČAKOVEC – 06:30 (Dvorana GOC-a, parking)

* Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Jutarnji polazak iz Preloga te nastavak puta prema Varaždinu i Čakovcu uz priključak na autocestu za Budimpeštu. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku, sve do Jezera Balaton, koje je duboko najviše 11 metra, a prosječna mu je dubina samo 3,2 metra. To ga čini najplićim prirodnim jezerom na svijetu. Unatoč plićini, površina mu je znatna – 598 kilometara četvornih, a dugačko je 77 kilometara te u najširem dijelu široko 14 kilometara. Najveći dotok vode dobiva iz rijeke Zala, a nastalo je prije milijun godina, spajanjem pet manjih jezera.

U okolici jezera raštrkano je niz povijesno važnih zdanja. Jedno koje se definitivno ističe jest palača Feštetića u gradu Keszthely koja broji dva kata i 34 sobe, a koja je pripadala velikaškoj obitelji porijeklom iz Hrvatske. Prošetati ćemo 40-ak minuta oko same Palače i krenuti dalje.

Jedno od mjesto koje slovi kao ‘must see’ u okolici jezera jest i srednjovjekovni grad Tapolca koji je najpoznatiji po onome što se nalazi u njegovu podzemlju. Naime, 10 metara ispod ulica u centru grada proteže se 14 milijuna godina star špiljski sustav, četvrti najveći u Mađarskoj. Otkriven je prije 100-tinjak godina, a danas ga je moguće razgledati čamcem. Sama vožnja traje svega 30-ak minuta, ali takvo što se rijetko gdje može doživjeti u Europi.

Balaton obiluje atrakcijama, a jedna koja se nalazi na svakom preporučenom balatonskom itineraru jest poluotok Tihany i istoimeno naselje. Riječ je o najstarijem srednjovjekovnom gradu u regiji, s kojeg se pružaju predivni vidici na jezero. Mjesto i poluotok poznati su po uzgoju lavande, ali i predivnoj benediktinskoj opatiji pa ga nerijetko zovu i ‘Tündérsziget’ ili ‘vilinski otok’. Lagani razgled uz slobodno vrijeme za prvu kavicu.

U poslijepodnevnim satima idemo do glavnog mjesta na Balatonu, Siófoka, mađarskog grada smještenog na južnoj obali Blatnog jezera u sastavu Šomođske županije.

Najpoznatije je i najpopularnije mađarsko turističko odredište poznato po najljepšim plažama na cijelom Balatonu, zbog čega se i naziva “glavnim gradom Balatona”, ali i “ljetnim glavnim gradom Mađarske” te “mađarskom prijestolnicom zabave”, zbog velike ponude zabavnih sadržaja i noćnog života. 

Odlazak u hotel odmah nakon dolaska. Odmor i slobodan nastavak dana za odmor i vanjski bazen u hotelu. Druženje na terasi i odlazak u najbolji noćni život u regiji, po čemu je Siofok i poznat. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu. Kratki odmor i check out. Ostavljamo kofere u autobusu i odlazimo na kupanje na Plasz Siofok. Najveća moguća turistička ponuda. Kupanje, Pedaline, Jedrenje, Gusarski brod, Panoramski kotač, restorani, dnevni koncerti. Za svakoga ponešto. Jednostavno uživanje u skorašnjem ljetu. Okupljanje grupe oko 17:00 sati i polazak prema mjestu polaska.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 7 dana prije putovanja.

Završno pismo šaljemo 48h prije putovanja!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Mađarske je FORINTA.

Za ulazak na teritorij Mađarske dovoljna je samo osobna iskaznica.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 110.00 €.Current price is: 90.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 8. 06. 2024.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: