KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Božićni TOP Advent u Bratislavi & Szombathelyu 🎄💖

Bratislava, Slovačka - Pogledaj na karti
  • 23.12.2023.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Glavni grad Slovačke ima sve ono što očekujete da ima jedan grad u srednjoj Europi. Ambiciozni restorani te svjetski poznata vina potpuno upotpunjuju sliku vilenjačkog srednjevjekovnog grada. Kako biste okusili pravi ritam Bratislave najbolje je da se u prvu šetnju uputite uz samu obalu Dunava. Dunav je žila kucavica ovog grada i oko njega se nalaze sve relevantne znamenitosti, a malo je reći da teče kroz samo središte grada. Ako za vrijeme šetnje ogladnite – ne morate brinuti. Restorani se nalaze na svakom koraku. Kao što vrvi restoranima, Bratislava ima mnogo muzeja i galerija. Najvažniji od svih su Slovački nacionalni muzej i Muzej gradske povijesti u kojima se nalaze prikazani izlošci koji svjedoče o burnoj povijesti ove zemlje i grada.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Bratislava  – Szombothely– Čakovec
Cjelodnevni posjet Adventu glavnog grada Slovačke i blagdanskog Szombothelya
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 40,00 €
Cijena od 15.12.. iznosi: 45,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Ulaznicu za NLO vidikovac = 12,00 €
Polazak:
ZAGREB - 05:00 (City Centar East, kod McDonaldsa)
VARAŽDIN – 06:30 (Kod groblja)
PRELOG – 07:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 07:30 (Dvorana GOC-a, parking)

* Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak iz Zagreba prema Varaždinu, Prelogu i Čakovcu uz priključak na slovensku granicu. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Mađarsku, sve do veličanstvene ”BRATISLAVE”. europske prijestolnice manje od Zagreba, ali stvorene za život po mjeri „malog“, običnog čovjeka, ako uzmemo u obzir jezik sličan našem, Slovake kao narod, bivše predsjednike hrvatskih korijena, naselja u kojima žive potomci Hrvata, a izgleda da je i sama Bratislava dobila ime po hrvatskom knezu panonske Hrvatske – Braslavu, a Braslav je vladao iz Siska krajem 9. stoljeća.

Glavni grad Slovačke ima sve: šarmantne građanske kuće, elegantne palače, malene trgove i romantične uske uličice. Grad opuštene atmosfere, glazbene tradicije, ukusne hrane i dobre kapljice. Po dolasku krećemo odmah prema BRATISLAVSKOM HRADU, dvorcu na brdu iznad grada s predivnim pogledom. Nakon toga odlazimo do ORIGINALNOG VIDIKOVCA kojeg ne možete zaobići. Radi se o NLO TORNJU, neslužbenom simbolu grada. Možete ga vidjeti iz svakog dijela grada jer njegova visina iznosi 95m i ima oblik svemirskog broda.

Slijedi šetnja  s voditeljem putovanja u odlično očuvanu gradsku jezgru i razgled znamenitosti: KATEDRALA SV. MARTINA s burnom povijesti i krunidbom čak 19 kraljeva; MICHALSKA VRATA – jedan od četiri službena ulaza u grad; HLAVNE NAMESTI – živopisni glavni trg kojim ćemo otići na šetnju kroz umjetničke stilove povijesti, svaka zgrada na trgu je drugačija; ĆUMIL neobična statua koja je postala jedan od najpoznatijih simbola Bratislave; NARODNO KAZALIŠTE iz 19 st. i zgrada REDUTE, predivna filharmonijska dvorana. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti.

Sami centar je prepun ADVENTSKIH KUĆICA, štandova s jelom i pićem te suvenirnica i restorana na svakom koraku, tako da ćete imati tri sata slobodnog vremena za istraživanje gastronomije, degustaciju kuhanog vina i njihovog specijalnog punča od 72% alkohola.

Okupljanje u dogovoreno vrijeme i polazak prema SZOMBATHELYJU. Maleni gradić u Mađarskoj sastoji se od mađarskih riječi szombat = subota + hely = mjesto, a odnosila se na sajam koji se tradicionalno održavao u subotu. Sami centar je ogroman s ukrašenih tridesetak adventskih kućica gdje ćemo provesti sat vremena i isprobati mađarske recepte. Preporučamo njihove langoše sa sirom ili gulaš u gruhu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Međimurju. Dolazak u pristojnim noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovačke je EURO.

Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️
Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 45.00 €.Current price is: 40.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 10. 12. 2023.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: