KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

NAJLJEPŠE EUROPSKO SELO: Jelenov greben & Olimje 🦌☘️⛪️

Olimje, Slovenija - Pogledaj na karti
  • 14.04.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin
  • Grupa: 40 putnika
Description

Bliži nam se proljeće, prolazi zimsko vrijeme, pa smo u potrazi za novim vikend destinacijama u okolici koje vrijedi posjetiti. Ako ste k tome još i ljubitelji prirode, odnosno životinja, donosimo vam jedan prijedlog koji će vas, sigurni smo, posve oduševiti. U podnožju Olimske gore, smjestio se Jelenov greben, obiteljsko domaćinstvo otvoreno za posjete koje se ističe s preko stotinu jelena i muflona među kojima se posjetitelji mogu slobodno kretati. (Profil photo: klarapibercnik / IG)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Olimje – Podčetrtek – Prelog
Posjet jelenima i muflonima na Jelenovom Grebenu
Odlazak do Minoritskog samostana & Prezentaciju u Čokoladarnici Olimje
Obilazak Vještičine kuće
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 37,00 €
Cijena od 01.04. iznosi: 40,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Ulaznicu za posjet Čarovnici = 5,00 €
Polazak:
PRELOG – 07:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 07:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 08:00 (Parking kod groblja)

* Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Smješten u podnožju prekrasne Olimske gore, samo 4,5 km od Termi Olimia, Jelenov greben najpoznatiji je kao dom više od 100 pitomih jelena i muflona koji su postali glavna atrakcija ovog mjesta, a koji će se rado podružiti sa znatiželjnim posjetiteljima. Jeleni borave na ovom području od davne 1989. godine, kada su ih ovdje prevezli s naših Brijuna. Prvotno su jeleni dovedeni zbog ispaše livada, no vrlo su brzo postali prava turistička atrakcija. Tako danas ljudi iz svih dijelova Europe dolaze u Jelenov greben kako bi vidjeli ove moćne, a u isto vrijeme plahe životinje koje su brzo shvatile da im je čovjek prijatelj i da je hrana koju im nude zapravo izvrsnog okusa koju će još dugo pamtiti.

Polazak u 6:30 sati iz Preloga te nastavak puta prema Čakovcu i Varaždinu uz priključak na slovensku granicu. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sve do “Najljepšeg sela u Europi” – OLIMJA koji se sa svojim šarmantnim selima može ponositi prekrasnom prirodom. Vidjeti ćemo točan raspored na licu mjesta, ali plan je posjetiti četiri prekrasna mjesta u ovoj dolini. Slijedi odlazak do MINORITSKOG SAMOSTANA, prekrasnog bivšeg dvorca, nekadašnje vlasništvo grofova Attems, a sada općine Podčetrtek, koji je danas poznati samostan u kojem žive Mala braća sv. Franje – minoriti. Kraj njega je veličanstvena crkva Marijina uznesenja, jedna od najljepših baroknih umjetnina u našoj domovini. U utočištu samostana u prizemlju južne kule krije se neprocjenjiva povijesna i umjetnička vrijednost – stara samostanska ljekarna s freskama, ostavština pavlina koji su 120 godina boravili u olimskom samostanu (1663. – 1783.).

Župu Olimje vode minoriti; uredili su biljnu ljekarnu, pčelinjak i biljni vrt u nekadašnjem dvorskom vrtu. Uzgajaju ponajprije one vrste biljaka koje su u prirodi ugrožene. U želji da posjetitelji Olimja upoznaju korisnost ljekovitog bilja i njegovu uporabu i prije svega da saznaju kako ga uzgajati u domaćem vrtu, uredili su botanički vrt s više od 200 primjeraka ljekovitih biljaka koje ćete moći vidjeti ne licu mjesta. Malo ćemo prošetati i krenuti dalje.

Sljedeća destinacija je KOČA ČAROVNIC. Kilometar od samostana Olimje u šumi krije se Zemlja bajki i mašte, gdje će mali i veliki posjetitelji zakoračiti u svijet bajki i ponovo upoznati Kekeca, Bedanca, Krjavelja, Snjeguljicu, Crvenkapicu i druge likove iz bajki… U šetnji šumom razveselit će vas cvrkut ptica. Možda ćete susresti i vjevericu ili neku drugu šumsku životinju. Tu ćete se opustiti te veseli i puni optimizma vratiti u stvarnost. Za one koji vole putovati pripremili su zanimljivu galeriju originalnih suvenira s putovanja po svijetu te zbirku kamenčića i zbirku lutaka u narodnim nošnjama raznih država. U galeriji su prikupljeni suveniri s putovanja po svijetu: kurent, roda, Eiffelov toranj, Kip slobode … kamenčići s Triglava, s Niagarinih slapova, s Kineskog zida, iz Lillehammera, komadić Keopsove piramide i drugih.

Nakon malo strašnije šume, odlazimo do nešto slađih stvari. Idemo u ČOKOLADARNICU OLIMJE – obiteljsku tvrtku koja je obnovila tradiciju svojih predaka koji su se tom djelatnošću bavili još prije Prvoga svjetskog rata u Beču. Danas nude široku paletu čokoladnih proizvoda koji se izrađuju ručno. Od čokoladnih figura, pralina, čokoladnih pločica i dražeja do raznovrsnih bombonjera teško ćete među proizvodima odabrati najomiljeniji. S obzirom na to da uvijek žele ugoditi ukusima i željama kupaca, kod njih si možete oblikovati čokoladne proizvode po željama i kreativnim idejama. Svake godine u Čokoladarnici Olimje razviju i nekoliko novih okusa i ponude kupcima na degustaciju u svojim buticima. Kažu da im je najljepši dio posla razvoj novih okusa, kad izvuku iz sebe svu svoju kreativnost i maštu, a zatim trenutak kad ih napokon mogu kušati. Valjda ćemo nešto dobiti za degustaciju! 🙂

I za VRHUNAC NAŠEG PUTOVANJA odlazimo na JELENOV GREBEN gdje ćemo imati vremena za uživanje u prekrasnoj prirodi, druženju s jelenima i muflonima, za ručak i kušanje lokalnih specijaliteta te jednostavno za guštanje u opuštajućem vikendu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak za Međimurje. Dolazak u večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovenije je EURO.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 40.00 €.Current price is: 37.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 14. 04. 2024.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: