KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

SPA & WELLNESS VALENTINOVO: Budimpešta & Dvorac vječne ljubavi – 2 DANA 💖

Budimpešta, Mađarska - Pogledaj na karti
  • 17.02.2024.
     -
    18.02.2024.
  • Trajanje: 2 Dana
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Kako mi u Agenciji volimo njegovati romantiku i zaljubljenost, odlučili smo u LJUBAVNOM TERMINU u Budimpešti organizirati ROMANTIČNO VALENTINOVO. Hotel s BAZENOM i JACUZZIJEM, garancija su odličnog provoda!

Prvo idemo razgledati jedan od NAJLJEPŠIH LJUBAVNIH DVORACA u Europi kojeg je jedan romantičar po imenu Jenő Bory sagradio bez nacrta, već samo s puno mašte i ljubavi prema svojoj supruzi.

Dvorac iz bajke sagrađen je nakon Prvog svjetskog rata i može se naći u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najveći dvorac koji je izgradila jedna osoba – iako je tijekom 40 godina gradnje imao pomoći.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Čakovec – Budimpešta – Čakovec
Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama, u hotelu s 4*, u Budimpešti
Unutarnji bazeni s termalnom vodom
Licenciranog turističkog pratitelja
Razgled Budimpešte prema programu s voditeljem putovanja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 110,00 €
Cijena od 25.01. iznosi: 130,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Boravišnu pristojbu u hotelu – 2,00 € (obvezna doplata)
Fakultativni izlet Brodom po Dunavu uz čašu šampanjca u večernjim satima – 15 € #TopPreporuka
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 05:30 (DG Sport)
VARAŽDIN – 06:00 (Bus parking, kod groblja)
ČAKOVEC – 06:30 (Dvorana GOC-a, parking)

* Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u 5:30 sati iz Preloga te nastavak puta prema Varaždinu i Čakovcu uz priključak na autocestu za Budimpeštu. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku, sve do veličanstvene ”KRALJICE DUNAVA”. Ovdje ćete doživjeti jedinstvenu ljepotu kulturno povijesnih spomenika, koja će Vas ostaviti bez teksta!

Ono što je Taj Mahal u Indiji, to je dvorac Bory u Mađarskoj – simbol vječne ljubavi i omiljeno mjesto zaljubljenih parova.

Ovo impresivno izdanje izgradio je mađarski arhitekta Jeno Bory za svoju voljenu suprugu Ilonu Komocsin. Za izgradnju ovog remek-djela, koje predstavlja kombinaciju različitih stilova: romanike, gotike i renesanse, bilo je potrebno čak 40 godina! Zanimljiva je i činjenica da za izgradnju dvorca nisu postojali nikakvi planovi, već je Bory slijedio isključivo svoju maštu, prilagođavajući se topografiji terena.

Nakon završetka izgradnje 1958. godine, Bory i Ilona su se uselili u dvorac u kojem su živjeli zajedno svega godinu dana. Bory je umro prvi, a Ilona je poživjela još 15 godina. Nakon njihove smrti, dvorac je dugi niz godina bio prepušten zubu vremena, sve do 1980. godine kada mu je napokon vraćen nekadašnji sjaj zahvaljujući novcu koji su prikupila njihova djeca i unučad.

Dvorac je nakon obnove pretvoren u muzej u kojem se danas čuvaju slike i skulpture koje je izradio sam Bory u znak sjećanja na njegovu vječnu ljubav prema Iloni. Prošetati ćemo dvorcem i diviti se ovom impresivnom znamenitošću.

Nakon toga, idemo do BUDIMA na kojem se nalazi KRALJEVSKA PALAČA, CRKVA SV. MATIJAŠA I RIBARSKA TVRĐAVA s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove.

Odlazak u hotel nakon 15:00 sati na CHECK IN. Odmor i slobodan nastavak dana za odmor i wellness u hotelu. Kupanje u termalnim bazenima ili jacuzziju. Druženje na terasi ili u sobama. Mogući odlazak na poznatu ČARDA VEČERU uz GYPSI SHOW. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu. Kratki odmor i check out. Nastavljamo s razgledom PEŠTE. Na peštanskoj strani nalazi se najljepši neogotički dragulji – zgrada PARLAMENTA s oko 700 prozora, BAZILIKA SV. STJEPANA, TRG HEROJA, najveći trg u Budimpešti koji sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i KIP ANĐELA GABRIJELA – AVENIJE ANDRASSY, najljepša gradska ulica s OPEROM – gradski park tj. Varoslige.

Slobodno vrijeme za uživanje na glavnom trgu VÖRÖSMARTY ili kod BAZILIKE SV. STJEPANA u tradicionalnoj gastronomiji mađarske kuhinje. Svakako preporučamo posjet legendarnoj slastičarnici Gerbeaud u kojoj možete popiti kavu i uživati u romantičnom ugođaju.

Navečer slijedi odlazak na ROMANTIČNO KRSTARENJE DUNAVOM UZ ČAŠU ŠAMPANJCA. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak iz Budimpešte (oko 19:00h) prema mjestu polaska. Ugodna vožnja Mađarskom i Hrvatskom, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Povratak na mjesto polaska previđen je u noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 7 dana prije putovanja.

Završno pismo šaljemo 48h prije putovanja!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Mađarske je FORINTA.

Za ulazak na teritorij Mađarske dovoljna je samo osobna iskaznica.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 130.00 €.Current price is: 99.00 €.  

Rasprodano