KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

SLANA JEZERA U TUZLI: Jedinstvena turistička atrakcija u Europi 🌞🌊🍹| 3 DANA

Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Pogledaj na karti
  • 13.08.2023.
     -
    15.08.2023.
  • Trajanje: 3 Dana
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

LJETO 2023. započinjemo s jednim fantastičnim programom gdje uz kupanje u jedinstvenim svjetskim Slanim jezerima, možete uživati i u koncertu GIBONNIJA povodom 20. godišnjice otvorenja Panonskih jezera.

Tuzla je jedini grad u Europi koji ima slana jezera i jedini grad na svijetu čija se slana jezera, kupalište i plaža nalaze u centru grada. Kompleks Panonskih jezera čine tri jezera različite veličine i dubine, te Slani slapovi. U sklopu kompleksa nalazi se Arheološki park neolitsko-sojeničko naselje i Muzej geološka postavka “Pannonica”, dječji zabavni park, sportski tereni, te mnogi drugi ugostiteljski, kulturni i zabavni sadržaji. Grad Tuzla dobitnik je najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Odisej ‘Ujedinjenih naroda’ (2012 UNWTO ULYSSES AWARD) koja se dodjeljuje za inovacije u oblasti turizma.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Tuzla – Slavonski Brod – Prelog
Dva noćenja u dvokrevetnim sobama, u Hotelu s 3* (Booking ocjena 8,3)
Tradicionalni jutarnji doručak
Posjet Slavonskom Brodu
Voditelja putovanja
Razgled i pratnju po programu agencije s voditeljem putovanja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 170,00 €
Cijena od 01.08. iznosi: 200,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Boravišnu pristojbu i hotelsko osiguranje = 5 EUR (obvezna doplata)
Paket putnog osiguranja (nezgoda, prtljaga, bolnička naknada, odgovornost, otkaz puta od strane agencije – Covid ne pokriva!)
Dodatne informacije:
➡️ Dnevna ulaznica za Panonska jezera 🌞 (plaća se na licu mjesta)

Cijena: 8,50 KM ili 4,50 EUR  #TopAtrakcija

Polazak:
PRELOG – 06:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 06:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 07:00 (Kod groblja)
ZAGREB – 08:00 (City Centar East, kod McDonaldsa)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u petak u 06:00 sati iz Preloga i nastavak puta prema rasporedu putovanja.

Nastavak puta prema Zagrebu. Vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu uz gledanje filmova te kraćih pauza za odmor. Slijedi ugodna vožnja do trećeg najvećeg grada Bosne i Hercegovine – TUZLE uz izlaganje plana i programa puta od strane voditelja putovanja. Dolazak u Tuzlu u ranim poslijepodnevnim satima. Kratki odmor i orijentacijska šetnja kroz jedno od najstarijih naselja u Evropi u kojem se u kontinuitetu živi još od vremena neolita. Danas, ovaj grad u kojem živi oko 110 000 stanovnika, predstavlja jedan od najvećih gradova Bosne i Hercegovine, te veoma bitan ekonomski i obrazovni centar zemlje.

Većina ljudi, Tuzlu poistovjećuje se nalazištima soli, a i samo ime grada vuče porijeklo iz riječi ,,tuz” koja znači sol. Sol se na prostorima Tuzle iskopavala još u doba starih Rimljana, u vrijeme kada je grad nosio ime Salines, a o tom vremenu danas najbolje svjedoče arheološki nalazi, poput keramičke posude za iskuhavanje slane vode koja je pronađena na teritoriji grada.

Slobodno vrijeme za ručak i povratak u hotel. Mogući odlazak na kupanje. Večer je rezervirana za vlastite aktivnosti ili izlaske u kafiće i noćne klubove. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu. Slobodan dan za uživanje. Odlazak autobusom do obližnjih (2 km) Panonskih jezera na cjelodnevno kupanje na “Tuzlansko more”.

Dobro, možda ovo baš i nije more kao što ste navikli, ali voda u Panonskim jezerima, zaista je slana, te se kupanje u njoj, ne razlikuje mnogo od kupanja u Makarskoj. Jedino što je ovdje sve jeftinije i pristupačnije.

Priča oko danas čuvene Panonike započinje još 2003. godine, kada je tada relativno novi gradonačelnik Jasmin Imamović odlučio pretvoriti nekada potpuno zapuštenu lokaciju koja je više ličila na močvaru, u jedno od najatraktivnijih mjesta u regiji. Iako su u početku mnogi sumnjali u njegovu ideju i bili prilično skeptični oko same realizacije, gospodin Imamović, uspio je kroz nekoliko godina u svom gradu izgraditi jedan od najvećih kompleksa ovog tipa u Bosni i Hercegovini, u kojem se danas nalaze čak tri jezera za kupanje, Slani slapovi, te veliki broj zabavnog, i ugostiteljskog sadržaja.

Panonska jezera danas su 80% u vlasništvu grada Tuzle i sa oko 300 000 posjetitelja svake godine, bez dileme predstavljaju jednu od najvećih atrakcija ne samo Tuzlanske regije, već i čitavog Balkana.

Slobodna večera za vlastite aktivnosti. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu. Odjava s recepcije i polazak prema Slavonskome Brodu.

Svaki slavonski grad vezan je uz svoju rijeku – Osijek za Dravu, Vinkovci za Bosut, Vukovar i Ilok za Dunav… Ali samo je Slavonski Brod dugo nosio ime svoje rijeke – sve do 1934. godine zvao se Brod na Savi. Rijeka Sava u Slavonskom Brodu je i prirodna granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, mjesto za kupanje i opuštanje, uz nju se šeta, pije kava, sklapaju prijateljstva i izmjenjuju prvi poljupci… Područje Posavine uvijek je bilo plodni kraj, nekad je ovdje bila jaka industrija, a danas je mjesto najpoznatije po Tvrđavi Brod, bajkama Ivane Brlić Mažuranić, tamburicama…

Odlazimo u kratki razgled grada pješice, nakon čega je predviđeno vrijeme za ručak u obližnjem restoranu, u kojem možete degustirati slavonske delicije. U poslijepodnevnim satima okupljanje grupe i polazak prema Međimurju. Dolazak u večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Službena valuta BiH je Konvertibilna marka. (1 KM ~ 3.85 KN)

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica!


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 200.00 €.Current price is: 170.00 €.  

Rasprodano