KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Romantična TOSCANA & CINQUE TERRE – 4 dana u ŠPICI LJETA!💚🤍❤

Firenze, Firenca, Italija - Pogledaj na karti
  • 02.08.2024.
     -
    05.08.2024.
  • Trajanje: 4 Dana
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

SAŽETAK:

NAJBOLJI TERMIN U GODINI!

Nevjerojatni pogled na Mediteran koji se pruža s litica i kuća uklesanih u stijene je nešto što ćete pamtiti i bez gledanja u razglednice ako vas put ikada navede u Cinque Terre – pet talijanskih sela o čijoj ljepoti se priča u cijelome svijetu! Obala, pet sela i okolna brda dio su nacionalnog parka čijem šarmu nije uspio odoljeti niti UNESCO koji je još 1997. godine uvrstio Cinque Terre na popis svjetske baštine.

 Ljepota Toskane proizlazi iz činjenice da se proteže od Apenina na istoku do Ligurskog i Tirenskog mora na zapadu. Na njezinu se području planinski prizori Apenina susreću s Mediteranom, a more joj krase otoci Elba, Ciglio, Caparia i drugi. Parkovi i priroda Toskane glavne su atrakcije te čarobne i romantične talijanske regije, a posebno se ponosi titulom izvora slavne talijanske umjetnosti i povijesti.

Grad kojim su kročili veliki umjetnici

Nezaobilazna postaja Toskane je Firenca, njezin najveći i glavni grad. U firentinskim se ulicama osjeća duh povijesti, kulture i umjetnosti. Firenca i Pisa katkad se nazivaju “gradovima umjetnosti“, a Firencu zovu i “kolijevkom renesanse“. Upravo su tamo djelovali veliki svjetski umjetnici poput Dantea, Da Vincija, Michelangela. (punkufer.hr)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Verona – Montecatini Terme – Čakovec
Tri noćenja u dvokrevetnim sobama, u klasičnom talijanskom hotelu s 3* u samome centru, Booking lokacija (9,4)
Tri kontinentalna doručka u restoranu
Razgled najromantičnijeg grada na svijetu, “Romea i Julije” – VERONE
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 225,00 €
CIJENA OD 15.06. iznosi: 250,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Boravišnu pristojbu: 2,5 € / dan
Fakultativni izleti
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Fakultativni izleti:
➡️ Izlet u Firencu

✅ Cijena: 25,00 €
Uključuje: povratnu kartu za vlak, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča

➡️ Izlet u Cinque Terre

✅ Cijena: 35,00 € (EDIT: Promjena cijene vlakova od 01.07.)
Uključuje: povratnu kartu za vlak i razgled destinacije

➡️ Izlet u Pisu

✅ Cijena: 20,00 €
Uključuje: povratnu kartu za vlak i razgled destinacije

 

Polazak:
PRELOG – 23:30 (DG Sport)
ČAKOVEC – 00:00 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 00:30 (Parking kod groblja)
ZAGREB – 01:30 (Buzin, trgovački centar Supernova, na parkingu kod McDonaldsa)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u 00:00 iz Čakovca, skupljanje putnika te nastavak puta prema Zagrebu. Upoznavanje s voditeljem putovanja te ugodna vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju uz izlaganje četverodnevnog plana. Noćna vožnja s povremenim pauzama.

Jutarnji dolazak u NAJROMANTIČNIJI grad na svijetu (osim Pariza) VERONU koja je poznata i prepoznatljiva po jednoj jedinoj, najslavnijoj ljubavnoj priči o Romeu i Juliji, koju je napisao engleski dramatičar William Shakespeare. Svi koji vjeruju i nadaju se da će njihova ljubav biti vječna, posjet Veroni i, dakako, najslavnijem balkonu na svijetu, onom ispod kojeg je zaljubljeni Romeo šaputao nježne riječi svojoj ljubljenoj Juliji, smatraju svojim neizostavnim životnim odredištem. U ulici Via Cappello i u atriju Julijine kuće imaju priliku pokloniti se nesretnim ljubavnicima, a svoju ljubav potvrditi i ispred Julijinog kipa izlivenog u bronci i s pozlaćenim grudima. Vjeruje se, naime, da će svatko tko ih dodirne imati sreće u ljubavi.

Po dolasku u Veronu prošetati ćemo gradom s pratiteljem putovanja i biti će to pravo putovanje kroz vrijeme: PIAZZA BRA, najveći gradski trg na kojem se na jednoj strani nalazi čuvena ARENA koja je glavni simbol Verone, a preko puta dugačak niz restorana i kafića – VIA MAZZINI koja spaja Piazza Bra s Piazza delle Erbe glavna je trgovačka ulica, prepuna skupih butika – PIAZZA DELLE ERBE je vrlo živopisan gradski trg sa zgradama raznih epoha i boja na kojem se nalazi fontana MADONA VERONA, a centralno mjesto je 84 metra visoki toranj TORRE DEL LAMBERTI s velikim satom, na čiji se vrh treba obavezno popeti, do vrha vodi lift, a pogled je spektakularan i vrijedi svakog plaćenog eura – Katedrala iz 12. stoljeća – PIAZZA DEI SIGNORI, jedan od najljepših trgova Verone na kojem se nalazi spomenik posvećen pjesniku Danteu Alighieriju, trg je okružen palačama obitelji Scaligera – lijepa crkvica Santa Maria Antica u kojoj se nalaze gotičke grobnice obitelji Scaligere i šećer na kraju –  JULIJINA KUĆA s NAJPOZNATIJIM BALKONOM NA SVIJETU ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi. Slobodno vrijeme za jutarnju kavicu, okupljanje u dogovoreno vrijeme te polazak prema HOTELU.

Dolazak u hotel oko 16:00 sati i slobodno vrijeme za razgled Montecatina. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u gradu ili odlazak na fakultativni izlet vlakom, tj. upoznavanje FIRENZEglavnog grada Toscane. Za potpuni doživljaj, u samo središte Firence ćemo ući na najbolji mogući način, vlakom koji će nam omogućiti panoramski ulazak u grad i značajnu uštedu na vremenu. Po dolasku idemo u razgled najvećih gradskih znamenitosti s lokalnim vodičem uz korištenje slušalica koje omogućuju da potpuno uživate u znamenitostima: crkva SANTA MARIA NOVELLAKAPELA MEDICI; crkva SAN LORENZOKATEDRALA čuvena po mnogim poznatim umjetnicima koji su radili na njoj; ZVONIKPIAZZE SIGNORIAPALAZZO VECCHIOGALERIJA UFIZZI, najpoznatija svjetska galerija koja čuva djela Botticellia, Giotta, Rafaela i Da Vincia, CRKVA SANTA CROCE i konačno šećer na kraju, PONTE VECCHIO, svjetski poznati most preko rijeke Arno i jedan od simbola Firenze.

Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. Predlažemo posjet galeriji Uffizi, memorijalnoj kapeli obitelji Medici ili šetnju skrivenim dijelovima grada; kušajte poznate florentinske tripice, pijuckajte CHIANTI (najpoznatija sorta toskanskih vina) i probajte originalni talijanski gelato. Svakako morate okušati njihov poznati SENDVIČ S MOZZARELLOM za koji ljudi čekaju i po 2 sata u redu. Okupljanje grupe u poslijepodnevnim satima i odlazak vlakom prema hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Preporučamo odlazak žičarom u stari dio grada – Montecatini Alto gdje ćete vidjeti spektakularan pogled s vidikovca. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Montecatiniju ili odlazak na fakultativni izlet autobusom na neka od najljepših mjesta u Italiji. Krenuti ćemo na izlet prema nacionalnom parku Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije, a sastoje se od malih ribarskih naselja Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Mi ćemo posjetiti njih četvero. Nalaze se na strmim liticama obale Toskane i idealna su destinacija za one koji žele iskusiti sve čari malih talijanskih sela. Cinque Terre su zaista prekrasne, podsjetit će vas na naša istarska mjesta, a šarenilo boja na naš Rovinj. Zbog svoje izoliranosti, do nekih mjesta je moguće doći samo vlakom.

Vožnja vlakom među mjestima traje po par minuta i pruža nezaboravan pogled na vapnenačke stijene i azurno plave uvale ligurske obale. Razgled započinjemo odlaskom u RIOMAGGIORE, gradić bogate povijesti koji se ponosi utvrdom iz 15. stoljeća. Nastavljamo do MANAROLE koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim stijenama nad samim morem.

Slijedi odlazak u VERNAZZU, pitoreskno ribarsko selo i po mnogima najljepše mjesto Cinque Terre sa starom saracenskom utvrdom i brojnim odličnim restoranima, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak i moguće kupanje. Šećer na kraju je dolazak u MONTEROSSO, najveće i potpuno drukčije od svih ostalih mjesta, poznato po najljepšim plažama, prekrasnoj katedrali i ruševinama srednjovjekovnog dvorca. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Povratak u La Speziu, te vožnja autobusom do hotela. Noćenje.

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i ostavljanje stvari u autobusu. Slijedi odlazak vlakom na fakultativni poludnevni izlet u PISU gdje ćete vidjeti jedan od NAJPOZNATIJIH SPOMENIKA NA SVIJETU. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toscani. U Pisi se nalazi nekoliko zanimljivih muzeja, fantastični botanički vrtovi i fascinantni i prekrasni krajolici uz rijeku Arno. poznate po remek djelima srednjovjekovne arhitekture. Razgled u pratnji voditelja putovanja s kojim dolazimo do jednog od najveličanstvenijih trgova u Italiji Campo dei Miracoli ili „Polje čuda“ na kojem se nalaze romanički dragulji: katedrala, krstionica, groblje Camposanto, zvonik te jedan od najčuvenijih simbola Italije, poznatiji kao KOSI TORANJ. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, fotografiranje s tornjem i vlastite aktivnosti.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te povratak vlakom do autobusa gdje nastavljamo svoj put prema Hrvatskoj. Vožnja uz povremene pauze i romantične filmove. Dolazak u kasnim noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Italije je Euro.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 280.00 €.Current price is: 250.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 1. 08. 2024.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: