KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

ISTARSKI RAJ NA ZEMLJI: Magična polja LAVANDE 🌷 + Kupanac u Medulinu 🌞

Medulin, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 10.07.2022.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Zbog prekrasnih polja lavande putnici iz svih krajeva svijeta ljeti dolaze u Provansu, čarobnu francusku regiju koja je poznata po beskrajnim poljima ove mirisne, ljubičaste biljke. No, da biste uživali u tim predivnim prizorima i mirisima ne trebate otputovati na jug Francuske jer se i Hrvatska može pohvaliti svojim bajkovitim poljima lavande.

Možete ih pronaći na otoku Hvaru, ali i u Istri odakle vam donosimo ove predivne fotografije. S nama ih je podijelio fotograf David Matković, a snimljene su u selu Pekici u Općini Svetvinčenat.

Tamo se nalazi obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pekica okruženo ovom aromatičnom biljkom koja stvara čarobne prizore i mirise u kojima ćete sigurno uživati. Bajkovitu sliku polja lavande dodatno upotpunjuje prekrasan kažun, jedan od simbola Istre.


IZLETIŠTE PEKICI | Osim ovih predivnih prizora, Izletište Pekica priprema i nudi tradicionalna jela uz dašak lavande koja im daje poseban okus i miris. Specifičnost ovog izletišta leži upravo u pružanju autentičnih doživljaja kojima posjetitelji mogu iskusiti kako izgleda život jedne obitelji koja se bavi poljoprivredom, počevši od branja lavande te izrade suvenira od lavande.

Na jelovniku se nalaze raznorazne tjestenine u kombinaciji s istarskim autohtonim namirnicama pa sve do domaćeg kruha i tradicionalnih kolača. (izvor: journal.hr)

Foto: David Matkovic

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Čakovec – Pekici – Medulin – Čakovec
Posjet imanju “Izletište Pekici”
Odlazak u prekrasan grad Medulin na pješčanu plažu
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja

FIRST MINUTE CIJENA: 280,00 kuna       

Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića,
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Paket degustacije
Paket degustacije:
  • Dobrodošlica-predstavljanje našeg Izletišta
  • Aperitiv dobrodošlice (liker od lavande, teranino ili biska)
  • Kolačići od lavande i čokolade
  • Sok (sezonski domaći sirup :lavanda, bazga, kadulja
  • Obilazak polja sa stručnim vodičem
  • Mogućnost kupnje proizvoda

Cijena po osobi: 60,00 kn (obvezno)

Polazak:
DONJA DUBRAVA – 04:45 (INA)
PRELOG – 05:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 05:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 05:50 (Parking kod Špara, na Banfici)
ZAGREB – 07:00 (Buzin, trgovački centar Supernova, na parkingu kod McDonaldsa)
Plan putovanja:

Polja lavande u punom su cvatu tek nekoliko tjedana u godini. Čekali smo punih 365 dana da objavimo ovo putovanje i konačno je došlo vrijeme za prekrasna polja lavande u Istru.

Uzgojem lavande obitelj Pekica bavi se već 14 godina, a veliku većinu od četiri hektara zauzima oko 36 000 grmova lavandinih sorti Grosso i Budravka, koje se koriste u kozmetičkoj industriji. Ovaj agroturizam organizira i DANE LAVANDE, a u svojoj ponudi imaju i restoran s tradicionalnom kuhinjom, domaće životinje i suvenirnicu te se ne može doći bez najave.

Polazak u 5:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema Čakovcu. Vožnja ugodnim turističkim autobusom do sela Pekici kroz Karlovac uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Dolazak u prijepodnevnim satima na imanje Izletište “Pekici” koje je pravi RAJ za ljubitelje netaknute prirode. Upoznavanje sa lokalnim vodičem te krećemo u obilazak imanja i fotografiranje POLJA LAVANDE. Sama tura traje nekakvih 2 sata u kojem ćete čuti sve informacije vezane uz povijest imanja, ljekovitim i kozmetičkim biljkama, degustirati proizvode od domaće lavande, družiti i pronaći vremena za nove slike profila.

Planirano zadržavanje je oko 2.5 do 3 sata te slijedi ukrcaj i polazak prema Medulinu. Medulin je grad gdje možete provesti miran i romantičan, ali i dinamičan te sadržajima bogat odmor. Grad je poznat po svojim prelijepim šljunčanim, pješčanim i stjenovitim plažama od kojih je najpoznatija plaža Bijeca. Zbog svog bogatog sportskog sadržaja omiljen je centar za sportske pripreme tokom cijele godine, pa tako ljubitelji sporta mogu uživati u nogometu, jahanju, tenisu, jedrenju, mini golfu, letenju, kuglanju, boćanju, odbojci na pijesku, ronjenju podvodnim carstvom tišine te mnogim drugim vodenim sportovima. Otići ćemo do pješčane plaže u kojima je predviđeno slobodno vrijeme za kupanje i pijuckanje koktelčića do 17:30h kada je okupljanje grupe i povratak u Međimurje. Dolazak u pristojnim noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

NAPOMENA: Izlet se održava neovisno o vremenskoj prognozi. Organizator izleta pomno prati vremenske uvjete putem stručnih službi, kao i stanje na terenu putem partnera. Ukoliko organizator izleta procijeni da će vremenski uvjeti znatno utjecati na mogućnost realizacije plana i programa izleta, isti će otkazati ili odgoditi, o čemu će obavijestiti putnike do 24 h prije polaska.


Sretan put i ugodan provod želi Vam Potepuh team! ☺️
Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 39.82 €.Current price is: 37.16 €.  

Rasprodano