KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

OKTOBERFEST 2023: Najveći pivski festival na svijetu i Allianz Arena – 1. DAN 🇩🇪🍺

München, Njemačka - Pogledaj na karti
 • 23.09.2023.
 • Trajanje: 1 dan
 • Polazak: Varaždin, Čakovec, Prelog
 • Grupa: 70 putnika
Description

VODIMO VAS NA OTVORENJE NAJVEĆE KAFANE NA SVIJETU! 🙂

Oktoberfest je najpoznatija pučka pivska fešta, a ujedno i najveći svjetski događaj te vrste. Održava se svake godine u Münchenu od kraja rujna do prve nedjelje u listopadu.

Tradicija je započela 1810. pozivom svim građanima Münchena da pred gradskim vratima prisustvuju svečanostima održanim povodom vjenčanja princa Ludwiga i princeze Therese von Sashen-Hildburghausen. U tih 200 godina, od svojih početaka pa do danas, Oktoberfest se nije održao 26 puta – zbog kriza, bolesti ili ratova.

Subotom točno u 12:00 sati, u šatoru Schottenhammel gradonačelnik otvara prvu bačvu piva uz povik “O’zapft is!” ( “Otvoreno je!”). Od tada se Oktoberfest smatra otvorenim. Bavarsko pivo s pojačanim postotkom alkohola koje možete probati samo na Oktoberfestu u kriglama od jedne litre, 14 velikih šatora, najveći za preko 11.000 ljudi – FEŠTA! Preko 7 milijuna posjetitelja svake godine. (Profile photo: danibarbie / IG)

Paris Hilton ima doživotnu zabranu ulaska, ali vi možete ići u najboljem i najveselijem društvu.

(Photo: Unutarnji šator na Oktoberfestu)

 1. Festival se održava na površini od 42 hektara na području zvanom Theresienwiese (Terezina poljana) ili kako to domaćini kažu – Wiesen.
 2. Šatori se postavljaju samo za vrijeme trajanja Oktoberfesta i trenutno ih ima 34 – četrnaest velikih i dvadeset malih. Najvažnijim se smatra Schottenhamel, između ostalog i stoga što ondje ceremonija i započinje.
 3. Prvog dana festivala u šatoru Schottenhamel točno u 12 sati gradonačelnik Münchena otvara prvu bačvu piva. To čini čekićem uz povik “O’ zapft is!” (“Otvoreno je!”). Tek po svršetku ove ceremonije pivo se može početi točiti i u svim drugim šatorima.
 4. Dozvoljeno je točenje samo onog piva koje je proizvedeno na području Münchena, a u dane Oktoberfesta pivovare proizvode posebno pivo s više alkohola no inače (5.8 do 6.3%). Ta vrsta piva ujedno sadrži i nešto veću količinu šećera.
 5. Oktoberfest posjeti preko 6 milijuna ljudi. Dolaze iz čitavog svijeta – Europe, Azije, SAD-a i Kanade, no najviše ih je ipak iz Bavarske, oko 72%.
 6. Svake se godine na Oktoberfestu popije oko 7 milijuna litara piva, 80 000 litara vina, 37 000 litara pjenušca, 245 000 litara kave i čaja te oko pola milijuna litara vode i sokova.
 7. Posjetiteljima se nude i razna tradicionalna jela – pojede se oko pola milijuna pilića, 119 000 pari kobasica, 40 000 kilograma ribe, 70 000 bunceka i stotinjak volova.
 8. Za trajanja Oktoberfesta mnogi će bavarci s ponosom odjenuti svoje tradicionalno ruho. Na šeširu (Tirolerhüte) nose čuperak kozje dlake. U Njemačkoj je kozja dlaka nekad bila veoma cijenjena i skupa, pa se bogatijim smatrao onaj tko na šeširu ima više takvih čuperaka.
 9. Mnogo je onih koji krivo procijene količinu alkohola koju su u stanju podnijeti. Tim hitne medicinske pomoći koji se sastoji od oko 100 volontera i liječnika dnevno brine o onima koji pretjeraju s konzumacijom alkoholnih pića.
 10. Kako bi stariji građani i obitelji s djecom mogli uživati u svečanostima, do 18 sati glazba koja svira ne smije prelaziti 85 decibela. Izvodi se uglavnom tradicionalna puhačka glazba, a od 18 sati počinju svirati šlageri i pop-glazba.
 11. Ukupna potrošnja struje iznosi oko 2,96 milijuna kWh, što je količina koju četveročlana obitelj potroši u 52 godine.
 12. Ukupna potrošnja vode je oko 107 489 kubičnih metara, odnosno oko 27% dnevne potrošnje u čitavom Münchenu.
 13. 2004. godine redovi pred toaletima bili su toliki da je u pomoć pozvana i policija da “regulira promet”. Zbog toga je iduće godine povećan broj toaleta i pisoara, pa ih danas ima oko 1800.
 14. Godišnje se na Oktoberfestu nakupi i do 1000 tona smeća. Hrpe otpada raščišćavaju se i odvoze svakog jutra. Troškove snosi dijelom grad, a dijelom pokrovitelji.
 15. Godišnje se izgubi oko 4000 različitih predmeta, pretežno naočala (260 pari), mobilnih uređaja (oko 200), vjenčanog prstenja i čak 500 štaka!
Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Zagreb – Čakovec – Munchen – Čakovec – Zagreb
Odlazak do stadiona Bayern Munchena, popularne Allianz Arene (VRIJEDNOST VIŠE)
Razgled Munchena i odlazak na cjelodnevni Oktoberfest
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 53,00 €
Cijena od 10.09. iznosi: 60,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
ZAGREB – 22:00 City Centar East, parking kod McDonaldsa) - min. 10 putnika
VARAŽDIN – 23:30 (Parking kod groblja)
PRELOG – 00:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 00:30 (Dvorana GOC-a, parking)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu! Hvala na razumijevanju.

Plan putovanja:

Polazak u petak navečer (s petka na subotu) iz Varaždina, Čakovca i Preloga, skupljanje putnika te nastavak puta prema Munchenu. Upoznavanje s voditeljem putovanja te ugodna vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju uz izlaganje dnevnog plana. Noćna vožnja s povremenim pauzama. Jutarnji dolazak u München, glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države.

Odlazak do Allianz Arene te fotkanje ispred velebnog stadiona Bayerna. Nastavak putovanja prema centru. Razgled uz voditelja putovanja; Marienplatz, najpoznatiji trg Münchena. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno! U blizini glavnog trga nalazi se poznata crkva Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), gdje je i vrag upleo svoje prste u gradnji. U blizini je i crkva sv. Petra s koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela, sa kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog graditelja ludih dvoraca, kralja Ludwiga II.

Kratko slobodno vrijeme za posjet Hofbrauhausu. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Slijedi zajednički odlazak do Oktoberfesta gdje ćemo uživati cijeli dan na otvorenju najpoznatijeg pivskog festivala na svijetu. Vrijeme za vlastite aktivnosti i istraživanje gastronomske ponude. Uživanje uz hektolitre piva, međutim od prošle godine porasle su cijene tako da je prosječna litra pive = 14,00 EUR.

Slobodno vrijeme i uživanje u litrama vrhunskog piva sve do 22:00 sata kada slijedi okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i odlazak prema mjestu polaska. Dolazak u jutarnjim satima. U NEDJELJU ODMARAMO!

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!


Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 60 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 4 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Fiksni tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 60.00 €.Current price is: 53.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 23. 09. 2023.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: