KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Ludo Makedonče 2024. – SKOPLJE & OHRID – 4 dana s hotelom u CENTRU SKOPJA 🇲🇰🍷

Skopje, Sjeverna Makedonija - Pogledaj na karti
  • 30.12.2023.
     -
    02.01.2024.
  • Trajanje: 4 Dana
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Makedonija je nova TOP DESTINACIJA! Sada je vrijeme da se suočimo s istinom. Makedonije u posljednje vrijeme doživljava pravi procvat turizma te je iz godine u godinu posjećuje sve više turista. Zbog čega je to tako?

Prekrasna priroda sa zapanjujućim planinama, predivnim jezerima i nezaboravna tradicija samo su dio onoga što se nudi. No jedan detalj se ističe iz ponude. Dok prirodne ljepote zaista oduzimaju dah glavni grad Makedonije je odredišna točka za sve posjetitelje ove države. No kada je u pitanju Novogodišnji vikend, tada nema polazišne točke, onda je red dobro piti, jesti i zabaviti se, i zato je Skoplje idealna destinacija.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Čakovec – Skopje – Čakovec
Tri noćenja u dvokrevetnim sobama, u hotelu s 4*, blizu centra (Booking ocjena 8,3)
Tri doručka u hotelskom restoranu
Razgled Ohrida s lokalnim vodičem
Licenciranog turističkog pratitelja
Razgled i pratnju po programu agencije s voditeljem putovanja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 260,00 €
Cijena od 01.12. iznosi: 290,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Boravišnu pristojbu u hotelu – 5 EUR (obvezna doplata)
Paket putnog osiguranja (nezgoda, prtljaga, bolnička naknada, odgovornost, otkaz puta)
Fakultativne izlete
Fakultativni izleti:
➡️ “OHRDISKO JEZERO”

✔️ Cijena: 25,00 € (GARANTIRANO)

➡️ “KANJON MATKA”

✔️ Cijena: 25,00 € (GARANTIRANO)

Polazak:
PRELOG – 22:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 22:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 23:00 (Kod groblja)
ZAGREB – 00:00 (City Centar East, kod McDonaldsa)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u petak od 22:00 sati iz Preloga i nastavak puta prema rasporedu putovanja.

Ugodna vožnja autobusom visoke turističke kvalitete u pravcu Beograda uz kraća zaustavljanja radi odmora te kraćenje vremena uz filmove. Dolazak u prijepodnevnim satima u SKOPLJE, najjeftiniji grad u Europi.

Skopje se nalazi na gornjem toku rijeke Vardar i smješteno je na glavnoj ruti između Beograda i Atene. Uz to što je glavni grad Makedonije, Skoplje je središte metalurške, kemijske, tekstilne i kožne industrije. A kao glavni grad ima privilegiju biti domom nekim od najvećih kulturnih institucija u Makedoniji kao što su Nacionalna i sveučilišna knjižnica sv. Klimenta Ohridskog, Makedonska akademija znanosti i umjetnosti, Nacionalni teatar, Makedonska opera i balet. Jedna od značajnijih institucija je i knjižnica braće Miladinov koja ima više od milijun dokumenata.

Najveći muzej u Skopju je Muzej Makedonije u kojem je prikazana burna povijest ove države, a Makedonski arheološki muzej sadrži neke od najstarijih povijesnih nalaza u ovom dijelu svijeta. Nacionalna galerija izlaže slike koje datiraju od 14. stoljeća, a većina njih predstavlja povijesno razdoblje kada je Makedonija bila pod turskom vlašću.

Od crkvi definitivno se isplati posjetiti crkvu Svetog Spasa koja je djelomično građena ispod zemlje jer zbog turskog zakona da crkve nisu smjele nadvisivati džamije.

Po dolasku slijedi smještaj u hotel, nakon čega će biti dovoljno vremena za ručak. U popodnevnim satima krećemo u razgled grada s lokalnim vodičem. Slobodna večer za vlastite aktivnosti. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Skoplju za vlastite sadržaje ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet – OHRDISKO JEZERO!

Rani polazak zato što brzo pada mraka u zimskim danima. Nedaleko samog Skoplja, nalazi se jezero Ohrid koje je nastalo još prije ledenog doba. U vodama jezera nalazi se sačuvano oko 200 endemskih vrsta od kojih su neke starije od 30 milijuna godina, a odavno su izumrle u ostalim dijelovima svijeta. Zbog svojih izuzetnih prirodnih i kulturnih karakteristika Ohridsko jezero i grad Ohrid uvršteni su 1980. godine na popis Svjetske baštine, ali i stavljeni pod UNESCO-vu zaštitu. Jezero je površine 358,2 kvadratnih kilometara.

Danas je jezero postalo sinonim za odmor kod Makedonaca. Dok rijetki ljetuju na moru većina njih se odlučuje svoj svaki slobodan trenutak provesti na obalama jezera. (izvor: punkufer.dnevnik.hr)

Razgled grada i jezera te slobodno vrijeme za šoping, ručak i vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima povratak u Skoplje i nastavak druženja s ostalim putnicima. Zagrijavanje uz muziku i piće dobrodošlice. PRIPREME ZA DOČEK NOVE 2024. GODINE NA TRGU, KAFANAMA I NOĆNIM KLUBOVIMA. Slobodna noć za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu. Lagani jutarnji odmor. Slobodno vrijeme u Skoplju za odmor i vlastite sadržaj ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u KANJON MATKA koji je udaljen od glavnog grada svega pola sata vožnje, a teče kroz planinsku klisuru gotovo 30 kilometara.

Prostire se na oko 5000 hektara, a razlika između najviše i najniže točke u kanjonu je oko 1400 metara. No razriješimo odmah misterij imena kakvo vjerojatno niste navikli čuti.

Kanjon je dobio ime po umjetnom jezeru Matka na rijeci Treska, a „matka“ u prijevodu s makedonskog doslovno znači – maternica. Neuobičajeno, ali zašto ne? Simbol rađanja i života, smješten u ovoj predivnoj prirodi. Također je stanište raznih endemskih vrsta biljnog i životinjskog svijeta. Čak petina svih biljaka kanjona može se pronaći samo ovdje. Tu živi i više od 70 endemskih vrsta leptira – zamislite samo bajkoviti prizor kada polete između stijena.

Prošetati ćemo po prekrasnom kanjonu, napraviti veličanstvene fotografije i diviti se još jednom biseru neotkrivene makedonske prirode. U cijenu uključena i vožnja čamcima po kanjonu. U poslijepodnevnim satima polazak prema hotelu. Slobodna večera za odmor i uživanje u centru. Repriza dočeka. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i povratak prema Međimurju. Pauza u nekom od restorana na relaciji. Povratak u kasnim noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 15 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Službena valuta Makedonije je MAKEDONSKI DINAR.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica!


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 290.00 €.Current price is: 260.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 15. 12. 2023.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: