KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Najljepše od Hrvatske: Park Prirode KOPAČKI RIT & Zoološki vrt Osijek 🌿🌞🐝

Osijek, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 20.04.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Koprivnica
  • Grupa: 40 putnika
Description

Poželjeli ste se odmora u netaknutoj prirodi, baš kao iz filma? Ne morate razmišljati o dalekim i skupim, pomalo nedostižnim destinacijama. Hrvatska je dom jednom od najljepših prirodnih bogatstva svijeta, a među njima pronašao se i jedan poseban biser – Park prirode Kopački rit.

Kopački je rit park prirode, smješten u kutu što ga čini rijeka Dunav sa svojim pritokom Dravom. Ovisno o vodostaju, vode tih dviju rijeka neprestano oblikuju i mijenjaju izgled Rita, stvarajući prekrasan mozaik jezera, kanala, bara i greda, poplavnih šuma, trščaka i vlažnih livada. To je jedno od najbolje očuvanih poplavnih područja u Europi, a posebni zoološki rezervat najvrjedniji je dio Parka. Područje Kopačkoga rita karakterizira iznimna ljepota krajobraza i velika biološka raznolikost. Cijeli je Rit nadaleko poznat kao stanište brojnim pticama močvaricama, populaciji običnoga jelena te osobito orla štekavca, koji je simbol Parka.

(Photography: Pointerstravel team)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Čakovec – Varaždin – Bilje – Osijek – Čakovec
Stručno vodstvo u parku
Prezentaciju o Parku prirode Kopački rit
Šetnju Šetnicom bijelog lopoča
Ulaznicu za najveći ZOO u Hrvatskoj + Aquarium
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 40,00 €
Cijena od 10.04. iznosi: 45,00 €
Paket ne uključuje:
Ulaznicu za Kopački rit i vožnju brodom = 11,00 EUR
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
VARAŽDIN – 04:30 (Parking kod groblja)
ČAKOVEC – 05:00 (Dvorana GOC-a, parking)
PRELOG – 05:30 (DG Sport)
DONJA DUBRAVA – 05:50 (INA benzinska)
KOPRIVNICA – 06:20 (Autobusni kolodvor)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak iz Varaždina i Čakovca te nastavak puta prema Baranji. Vožnja ugodnim turističkim autobusom kroz Viroviticu uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Prva stanica je u Općini Bilje. Hrvatska je dom jednom od najljepših prirodnih bogatstva svijeta, a među njima pronašao se i jedan poseban biser – Park prirode Kopački rit. Smješten na području Baranje, omeđen je dvjema rijekama, Dunavom na istoku i Dravom na jugu. To je službeno prvi Park prirode u Hrvatskoj, a prostire se na više od 17.700 hektara površine, što je gotovo 177 kilometara kvadratnih. od toga gotovo 80 kilometara kvadratnih spada pod Specijalni zoološki rezervat. (punkufer.dnevnik.hr)

Puno je razloga zbog kojih biste trebali posjetiti ovo čudo prirode, a samo neki od razloga su više od 140 vrsta ptica koje nastanjuju područje parka, velika biološka raznolikost s više od 2000 bioloških vrsta te spektakularan krajolik koji će vas jednostavno ostaviti bez daha. Nakon početnih prezentacija o samome parku, krenuti ćemo pješice Šetnicom bijelog lopoča uz prekrasne prizore čiste prirode do pristaništa Sakadaš u kojem se ukrcavamo na brod te plovimo po posebnom zoološkom rezervatu.

Tijekom plovidbe osigurano je stručno vodstvo. Trajanje plovidbe je nekih sat vremena, a ovisno o vodostaju, može trajati i više sati. Nemojte zaboraviti ponijeti fotoaparat jer šanse da objektivom uhvatite neku od ptica koju nikada dosad niste vidjeli uživo, iznimno su velike.

Nakon plovidbe vraćamo se kod prijemnog centra Parka te uzimamo kratku pauzu za ručak. Siti i veseli krećemo do Osijeka prema površinski najvećem ZOO vrtu u Hrvatskoj. Prepun zanimljivih životinja poput LAVA, ŽIRAFA, MEDVJEDA, ČIMPANZA, ZEBRA, ANTILOPA, BIZONA, MUFLONA i drugih pružiti će Vam nevjerojatan pogled na životinjsko carstvo. U sklopu samoga ZOO-a nalazi se još i TERARIJ te AQUARIUM s brojnim životinjama. Slobodno vrijeme za razgled, suvenirnicu i uživanje u parku. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u  večernjim satima. (Zahvaljujemo na posuđenim fotografijama: IG Pointertravels, IG Dzambofilm, IG Josipaergo, Pixabay)

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Agencija ne može utjecati na vremenske prilike i neprilike.

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

40.00   

Moguće rezervirati do: 30. 03. 2024.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje:

Putnik #1
Ukupno
Options total
Grand total