KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Halloween vikend: Transilvanija & Dvorac grofa Drakule 🏰

Transilvania, Rumunjska - Pogledaj na karti
  • 29.10.2020.
     -
    01.11.2020.
  • Trajanje: 4 Dana
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin
  • Grupa: 40 putnika
Description

Gdje ćeš bolje provesti Noć vještica od originalnog dvorca grofa Drakule u Transilvaniji?! Prelijepa priroda, srednjovjekovni Brašov, Drakulin dvorac Bran i kraljevski Peleš. Najluđi Halloween party ove godine. Spremite najkreativnije kostime, dobru energiju i krenite istraživati misteriozne tajne Rumunjske s Potepuhom!

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Brašov – Bran – Čakovec
Dva noćenja u DELUXE dvokrevetnim sobama, u HOTELU s 4*, u samome centru grada
Jutarnji doručak buffet x2
Izlet iznenađenja
Ulaznica za Halloween party & Piće dobrodošlice
Razgled po planu i programu agencije s voditeljem putovanja
Licenciranog turističkog vodiča
Osiguranje od nezgode u autobusu i hotelu
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 1190,00 kuna

Polazak iz Zagreba: doplata 150,00 kuna

 Granice su otvorene, nema samoizolacija, testa i karantena ‼️
🔖 U slučaju otkaza putovanja od strane agencije, momentalni povrat novca ‼️

Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Putno osiguranje
Fakultativni izlet
Rezervaciju sjedala (50 kn po osobi – po želji)
Obvezna doplata: boravišna taksa – 5€
Fakultativa:
“Dvorac BRAN grofa Drakule & Dvorac PELEŠ ” : 25€ (s uključenim ulaznicama)   ||  #TOP #PREPORUKA

Subotu, 31.10 – “Halloween night” rezervirali smo za fakultativni izlet u Bran, selo u kojemu se nalazi legendarni dvorac grofa Drakule prema kojem su snimani mnogobrojni kultni filmovi i koji je do dan danas ostao zaštitni znak Rumunjske. Napravili su ga od drveta Teutonski vitezovi davne 1212. godine na ulazu u dolinu koju okružuju planine i kojom su trgovci prolazili stoljećima. Sa svojim crveno-narandžastim krovovima i šiljatim kulama, dvorac Bran se dramatično uzdiže iznad krošnji drveća na jednom brdu u Transilvaniji. Poznati rumunjski vladar Vlad Cepeš možda je proveo noć ili dvije kao zatvorenik u ovom dvorcu iz 14. stoljeća, a možda ga je i jednom napao.  Vlad je ubijen 1476. godine kod Bukurešta u borbi sa Turcima. Glavu velikog neprijatelja Turci su odnijeli u Konstantinopolj gdje ju je sultan izložio probodenu na kolac kao dokaz da je “Onaj koji nabija na kolac” konačno mrtav. Tijelo je, pretpostavlja se, spaljeno u manastiru Snagov, mada ima izvora koji navode da je sahranjeno u manastiru Komana. Oživio ga je Bram Stoker u svojoj knjizi i dao mu vječni život kao Vampiru koji živi od krvi mladih žena.

Misteriozan dvorac u kojem je živio Vlad “Drakula” Cepeš pretvoren je u muzej, posvećen životu najpoznatijeg rumunskog vladara, a godišnje ga posjeti više od 500 tisuća turista iz cijeloga svijeta.

Nakon “strašnog” razgleda krećemo prema Sinaji gdje ćemo posjetiti dvorac Peleš, jedan od najljepših dvoraca u Istočnoj Europi. Raskošan i kraljevski dvorac Peleš je u 19. stoljeću bio ljetna rezidencija rumunjskoga kralja Carola. Izgrađen je u periodu između 1873. i 1914. godine u neorenesansnom stilu. Kralj Carol I pod čijom je vladavinom Rumunjska stekla nezavisnost, posjetio je mjesto današnjeg dvorca 1886. godine i zaljubio se u veličanstveni planinski krajolik. Godine 1872. kupljeno je 1,300 četvornih kilometara zemljišta u blizini rijeke Piatra Arsa, a imanje je nazvano Kraljevski posjed Sinaja. Usporedno s dvorcem izgrađen je i veći broj pratećih objekata, a Peleš je postao prvi svjetski dvorac u potpunosti snabdjeven lokalno proizvedenom električnom energijom.

Čitavo izdanje izgrađeno je od kamena, opeke, mramora i drveta te se u njemu nalazi preko 160 soba. Obavezno treba posjetiti veliku oružanu salu, malu oružanu salu, sobu za prijeme i kraljevski apartman. Pored soba, u Pelešu možete vidjeti i kolekcije zlatnog i srebrnog posuđa, Murano kristalne lustere, skulpture od slonovače, zidove prekrivene kožom, bogate kolekcije oružja, kao i jednu od najvećih kolekcija slika u Evropi!

Polazak:
PRELOG – 22:00 (Dg Sport)
MALA SUBOTICA 22:15 (Božo Pub)
ČAKOVEC – 22:30 (Dvorana GOC-a, parking)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak iz Čakovca u 22:30 sati te nastavak puta prema graničnom prijelazu Goričan. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Rumunjsku uz gledanje horor filmova te nekoliko pauza za odmor.

Prijepodnevni izlet iznenađenja na putu do Brašova. Prijava u hotel oko 14:00 sati. Smještaj u dvokrevetne sobe te slijedi vrijeme za odmor. Večernji razgled jednog od najljepših rumunjskih gradova koji se nalazi u jugoistočnoj Transilvaniji s voditeljem putovanja;:  Biserica Neagra, takozvana “Crna crkva”, najveća gotička crkva između Beča i Istanbula, ulica Sforii – najuža ulica u gradu, Casa Sfatului – gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Staro ime za Brašov, Kronstadt, bio je naseljen većinom Nijemcima, vrsnim saskim rudarima koji su vadili zlato iz transilvanijskih rudnika. Slobodno vrijeme za istraživanje centra grada i večeru. Povratak u hotel. Noćenje

Jutarnji doručak. Odlazak na fakultativni izlet izlet u Bran, selo u kojemu se nalazi legendarni dvorac grofa Drakule prema kojem su snimani mnogobrojni kultni filmovi i koji je do dan danas ostao zaštitni znak Rumunjske. Istraživanje dvorca s vodičem. Nakon “strašnog” razgleda krećemo prema Sinaji gdje ćemo posjetiti dvorac Peleš, jedan od najljepših dvoraca u Istočnoj Europi. Raskošan i kraljevski dvorac Peleš je u 19. stoljeću bio ljetna rezidencija rumunjskoga kralja Carola. Izgrađen je u periodu između 1873. i 1914. godine u neorenesansnom stilu. Povratak u hotel. Spremanje za HALLOWEEN PARTY! Party do jutra. Noćenje.

Kasni doručak. Vrijeme za odmor. Odjava iz hotela oko 12:00 sati te slijedi lagani povratak prema Međimurju uz spektakularne uspomene. Povratak kući očekuje se nešto iza ponoći.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Službena valuta je Konvertibilna marka. (1 LEI ~ 1,55 KN)

Putovanje će biti održano u skladu s preporukama HZJZ!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica!

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 184.48 €.Current price is: 157.94 €.  

Rasprodano