KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Obiteljska subota: ZOO Bratislava 🦏🦒 & NLO avantura 🛸

Bratislava, Slovačka - Pogledaj na karti
  • 25.05.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Glavni grad Slovačke ima sve ono što očekujete da ima jedan grad u srednjoj Europi. Ambiciozni restorani te svjetski poznata vina potpuno upotpunjuju sliku vilenjačkog srednjevjekovnog grada. Kako biste okusili pravi ritam Bratislave najbolje je da se u prvu šetnju uputite uz samu obalu Dunava. Dunav je žila kucavica ovog grada i oko njega se nalaze sve relevantne znamenitosti, a malo je reći da teče kroz samo središte grada. Ako za vrijeme šetnje ogladnite – ne morate brinuti. Restorani se nalaze na svakom koraku. Kao što vrvi restoranima, Bratislava ima mnogo muzeja i galerija. Najvažniji od svih su Slovački nacionalni muzej i Muzej gradske povijesti u kojima se nalaze prikazani izlošci koji svjedoče o burnoj povijesti ove zemlje i grada.

Zoološki vrt u Bratislavi općinska je organizacija koja daje doprinos, čiji je osnivač glavni grad Slovačke Republike Bratislava. Godišnje nas posjeti oko 320 tisuća posjetitelja.

Njihova misija je povezati svjetove životinja, ljudi i prirode kroz znanje i pozitivna iskustva. Kroz visoku razinu brige o životinjama, programe očuvanja ugroženih vrsta i kvalitetnu edukaciju, igramo važnu ulogu u aktivnoj zaštiti prirode.

Oni smo prirodni zoološki vrt u podnožju Malih Karpata površine 96 hektara, gdje se susreću listopadna šuma, livada, hladna dolina i prirodni ribnjaci.

U zoo se nalaze 1104 jedinke iz 185 vrsta. Među najrjeđima su nubijski adax, visajska divlja svinja, sumatranski orangutan, turkmenski kulan, gibonski zlatari, liberijski nilski konj, cejlonski leopard. Ujedno su i jedini zoološki vrt u Slovačkoj u kojem možete pronaći čimpanze, žirafe ili nosoroge.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Bratislava – Čakovec
Cjelodnevni posjet atrakcijama glavnog grada Slovačke
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 40,00 €
Cijena od 10.05. iznosi: 45,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Ulaznicu za ZOO = 10 € / Djeca = 7 €
Ulaznicu za NLO vidikovac = 12 € (po želji)
Polazak:
ZAGREB - 04:00 (City Centar East, kod McDonaldsa) - min. 15 ljudi
VARAŽDIN – 05:30 (Parking kod groblja)
PRELOG – 06:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 06:30 (Dvorana GOC-a, parking)

* Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u jutarnjim satima iz Preloga te nastavak puta prema Varaždinu i Čakovcu uz priključak na slovensku granicu. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Mađarsku, sve do veličanstvene ”BRATISLAVE”. europske prijestolnice manje od Zagreba, ali stvorene za život po mjeri „malog“, običnog čovjeka, ako uzmemo u obzir jezik sličan našem, Slovake kao narod, bivše predsjednike hrvatskih korijena, naselja u kojima žive potomci Hrvata, a izgleda da je i sama Bratislava dobila ime po hrvatskom knezu panonske Hrvatske – Braslavu, a Braslav je vladao iz Siska krajem 9. stoljeća.

Glavni grad Slovačke ima sve: šarmantne građanske kuće, elegantne palače, malene trgove i romantične uske uličice. Grad opuštene atmosfere, glazbene tradicije, ukusne hrane i dobre kapljice. Nakon razgledavanja ZOO Bratislava od nekih tri sata, koji je prekrasan za djecu i obitelji s više od 1000 životinja, krećemo s voditeljem putovanja u šetnju odlično očuvanom gradskom jezgrom i razgled znamenitosti: KATEDRALA SV. MARTINA s burnom povijesti i krunidbom čak 19 kraljeva; MICHALSKA VRATA – jedan od četiri službena ulaza u grad; HLAVNE NAMESTI – živopisni glavni trg kojim ćemo otići na šetnju kroz umjetničke stilove povijesti, svaka zgrada na trgu je drugačija; ĆUMIL neobična statua koja je postala jedan od najpoznatijih simbola Bratislave; NARODNO KAZALIŠTE iz 19 st. i zgrada REDUTE, predivna filharmonijska dvorana. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti.

Preporučamo odlazak na ručak gdje možete probati tradicionalnu slovačku kuhinju kako biste u potpunosti zaokružili doživljaj Bratislave. Sigurno ćete primjetiti da mnogi kafići u imenu imaju naziv „Pressburg“. Nemojte to da vas zbuni, Pressburg je stari naziv za Bratislavu. U poslijepodnevnim satima odlazimo do ORIGINALNOG VIDIKOVCA kojeg ne možete zaobići. Radi se o NLO VIDIKOVCU, neslužbenom simbolu grada. Možete ga vidjeti iz svakog dijela grada jer njegova visina iznosi 95m i ima oblik svemirskog broda. Za kraj našeg putovanja popeti ćemo se autobusom prema BRATISLAVSKOM HRADU, dvorcu na brdu iznad grada s predivnim pogledom. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Međimurju. Dolazak u pristojnim noćnim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovačke je EURO.

Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️
Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

40.00   

Moguće rezervirati do: 25. 05. 2024.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje:

Putnik #1
Ukupno
Options total
Grand total