KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

ZIMSKA FANTAZIJA: Vinarium Tower, Pot med krošnjami i Maribor ❄️☃️

Maribor, Slovenija - Pogledaj na karti
  • 28.01.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin
  • Grupa: 40 putnika
Description

Kada ste posljednji put bili na mjestu s kojeg možete vidjeti čak ČETIRI DRŽAVE ODJEDNOM! Nikad?!

E, zato Vas mi vodimo ovoga siječnja na razgledni vidikovac “Vinarium Tower” u Lendavu s kojega možete vidjeti prekrasnu prirodu Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Austrije. Vožnja liftom ili pješke kroz laganih 240 stepenica do najboljeg pogleda u regiji. Napravite prekrasne fotografije na više od 50 metara iznad zemlje i doživite jedinstveni pogled na vinograde. Usput možete degustirati slovenska vina, langoše sa sirom ili kranjske kobasice.

Nakon razgleda krećemo na novu slovensku TOP turističku atrakciju – POT MED KROŠNJAMI! Naime, riječ je o šetnici „Pot med krošnjami“ koja se nalazi na najvišem vrhu pohorskog gorja. Doslovno, šetnja među oblacima u kojima imate pogled na prirodu baš kao što je i ptice vide. U trenutno snježnom izdanju, pogled je čaroban, a usput se možete i spustiti novim toboganom kroz koji ćete kliziti i prisjetiti se divnog djetinjstva. Kružna šetnica je duga preko 1 kilometar te sadrži 37 metara visok toranj s kojeg se pruža jedinstven pogled na stotine godina staru pohorsku šumu.

Za kraj putovanja idemo do Maribora  gdje možete vidjeti najstariju vinovu lozu na svijetu, gdje imate odlične mogućnosti za shopping, aktivni boravak na Pohorju, šetnju uz jednu od najljepših rijeka Europe te bogatu kulturnu povijest. Popit ćemo kavicu i provesti dan za pamćenje! (Profilna fotka: Matjaz.finzgar IG), (Pot med krošnjami: jmijic IG)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Lendava – Rogla – Maribor – Prelog
Posjet turističkoj atrakciji “Vinarium Tower – pogled na 4 države”
Posjet turističkoj atrakciji “Pot med krošnjami”
Slobodno vrijeme na Rogli
Posjet i kavicu u Mariboru (Europska prijestolnica kulture 2012.)
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 35,00 €
Cijena od 20.01. iznosi: 40,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Ulaznicu za Vinarium Lendava (7 EUR)
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 08:00 (DG Sport)
VARAŽDIN – 08:30 (Kod groblja)
ČAKOVEC – 09:00 (Dvorana GOC-a, parking)
MURSKO SREDIŠĆE – 09:20 (Glavna cesta prije prijelaza)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak iz Preloga u 08:00 sati te nastavak puta prema Varaždinu i Čakovcu. Upoznavanje s pratiteljem putovanja. Vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Sloveniju uz dobro društvo i povremena stajanja za pauzu. Nekoliko kilometara nakon granice stižemo do LENDAVE gdje ćemo se popeti na vrh VINARIUM TOWERA odakle pogled seže do ČAK ČETIRI DRŽAVE (Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Austrija). Sat vremena slobodnog vremena za razgled, langoše i kuhano vino.

Nakon razgleda slijedi polazak prema Rogli i turističkoj atrakciji POT MED KROŠNJAMI. “Pot med krošnjami” nalazi se u srcu moćne pohorske šume, na vrhu Rogle, na nadmorskoj visini od 1517 m. Put će vam pokazati zašto je priroda Pohorja jedinstvena. Zajedno ćemo upoznati stabla lokalnih šuma, sve od korijena pa do vrhova krošanja. Postat ćete dio šumskog života i upoznat ćete mnoge životinjske i biljne vrste koje nećete pronaći nigdje drugdje. Slobodno vrijeme od nekih 2 sata za obilazak staze te za šetnju u čarobnoj snježnoj prirodi.

U poslijepodnevnim satima dolazimo do MARIBORA. Maribor je 2012. godine bio Europska prijestolnica kulture te se grad kroz posljednjih par godine dosta modernizirao. Po dolasku, odlazak u zajedničku šetnju sa voditeljem putovanja: Slomškov trg sa katedralom – glavni gradski trg sa Gradskom vijećnicom – Dvorski trg na kojem se nalazi Mariborski dvorac i Pokrajinski muzej te prema najstarijem dijelu grada, Lentu u kojemu se mogu vidjeti ostaci velebnih gradskih zidina, ali i koji je poznat po proizvodnji NAJSTARIJEG VINA NA SVIJETU s tradicijom starom preko 400 godina. Vinova loza, službeno je uvrštena 2004. godine u Guinnessovu knjigu rekorda.  Slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje na šetnici kraj rijeke Drave. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Međimurju. Dolazak u večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovenije je EURO.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 40.00 €.Current price is: 35.00 €.  

Rasprodano