KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Upoznajte ljepote Hrvatskog zagorja 🏰

Trakošćan, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 28.03.2021.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Čakovec, Mala Subotica, Prelog
  • Grupa: 40 putnika
Description

Zeleni bregi, utvrde, dvorci i kurije, šumske šetnice i planinarske staze, muzeji, burna povijest – sve to vam je Zagorje… Lepe ti je lepe ti je Zagorje zelene, kaže zagorska popevka, prenoseći čar zagorskih brega u slušateljeve misli.

U turističkom smislu, Zagorje je nezaobilazna točka posjetitelja koje zanima povijest, kultura, wellness i spa, odmor i rekreacija. Ovdje zaista svatko može pronaći nešto za sebe – hedonisti će uživati u blagodatima wellnessa, selfnessa i spa, avanturisti u vožnji quadovima po obroncima zagorskih brega ili paraglidingu, rekreativci će uživati u biciklističkim, konjičkim ili pješačko-planinarskim stazama, a gurmani u bogatoj gastro ponudi zagorskih restorana. Ukratko, to je bajka u koja stvarna ličnost upoznaje Zagorje na dlanu. (http://hotspots.net.hr)

(Photography: DVORAC TRAKOŠĆAN / vuglec-breg.hr)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase relaciji Čakovec – Trakošćan – Krapinske Toplice – Čakovec
Posjet dvorcu Trakošćanu (slobodno vrijeme)
Posjet dvorcu Empireju (slobodno vrijeme)
Posjet i ulaznicu za Muzej “Staro selo” Kumrovec
Posjet Vuglec bregu (slobodno vrijeme)
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja

FIRST MINUTE CIJENA: 200,00 kuna
Djeca do 15 godina: 150,00 kuna

Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića,
Osobne troškove hrane i pića,
Degustaciju vina na Vuglec bregu (uz doplatu, po želji – 75 kn),
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 07:00 (DG Sport)
MALA SUBOTICA – 07:15 (Božo Pub)
ČAKOVEC – 07:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 07:45 (Parking kod Špara, semafori prema Čk-u)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u 9:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema Hrvatskom Zagorju. Vožnja ugodnim turističkim autobusom kroz Ivanec uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Prva stanica je u TRAKOŠĆANU. Dvor Trakošćan je kulturno dobro, zaštićena je povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Dvorac je danas jedan od rijetkih objekata u Hrvatskoj sa sačuvanom vlastitom građom, povijesno usko vezanom uz arhitektonski okvir i život njegovih vlasnika. Tamo ćemo provesti nekih dva sata, a slobodno vrijeme možete iskoristiti za posjet muzeju, šetnju kroz šumu ili oko jezera te za fotografiranje prekrasne prirode.

 

Slijedi okupljanje grupe i polazak prema DVORCU EMPIREJ. Na zelenom brežuljku Hrvatskog Zagorja, okružen stoljetnom šumom, nalazi se dvorac Empirej. Zagorski DISNEYLAND ili lego dvorac, kako ga danas nazivaju djelo je zagorskoga poduzetnika Mije Habulinca koji je dobio inspirativnu ideju za izgradnju: „Bio sam s djecom u Austriji kad sam vidio lego-minijature austrijskih dvoraca. Kćerima sam predložio da naprave svoju maketu. Nisam odmah znao da ću graditi dvorac. Maketa je neko vrijeme stajala složena. Moja prvobitna ideja bila je da izgradim klijet na brijegu. Budući da mi arhitekt nije ponudio neko zadovoljavajuće rješenje, sjetio sam se makete. Dao sam mu predložak i napravio je projektnu dokumentaciju“ rekao je Mijo za pressedan.unin.hr. Danas ovaj prekrasan dvorac služi isključivo kao romantični prostor za vjenčanja koji zrači mistikom i omogućava bijeg od očiju javnosti, a ponekad i stvarnosti. Možete ih kontaktirati i dogovoriti neobvezujući obilazak, te uz cvrkut ptica, a možda i druženjem sa srnama, postanite na trenutak dijelom te priče (KONTAKT: info@dvorac-empirej.com, dvorac-empirej.com). Tamo ćemo provesti nekih pola sata, prošetati uz dvorac, napraviti prekrasne fotografije, neki će dogovoriti mjesto vjenčanja te se vraćamo u autobus.

 

Sljedeće odredište je Muzej “Staro selo” KUMROVEC koje se danas prostire na površini od 128.107 m2. Na tom prostoru nalazi se obnovljena stara jezgra naselja Kumrovec, Vila Kumrovec (rezidencijalni objekt Josipa Broza Tita) sa pripadajućim arboretumom, kasnobarokna kurija grofova Erdödy te livade i obradive površine. Obnovljena stara jezgra Kumrovca prostire se na 39.261 m2 površine. Na tom prostoru rekonstruiran je i restauriran 21 stambeni objekt (hiže mazanke ili hiže zidanke), stara pučka škola, 10 gospodarskih zgrada i 9 pratećih objekata (2 svinjca, 2 spremišta za kukuruz, 5 bunara). Na samome ulazu u Muzej “Staro selo” Kumrovec nalazi se rodna kuća Josipa Broza Tita, koja u arhitektonskom smislu predstavlja primjer zadružne kuća zidane u kamenu lomljencu i reprezentativan je primjer kuće hiže zidanke. U unutrašnjosti kuće nalaze se etnografski postav osmišljen na način zornog prikaza stambenog prostora tradicijske zagorske kuće sa kraja 19. st. te izložba posjeta Josipa Broza Tita rodnom Kumrovcu nakon 1945. godine. Jezgra naselja Kumrovec danas je zapravo Muzej “Staro selo” Kumrovec u kojem se nalaze očuvani objekti sa prikazima tradicijskih obrta i običaja. Tako posjetitelji Muzeja mogu upoznati kovački obrt, lončarstvo, kožarstvo, izradu licitara, izradu dječjih drvenih igračaka, običaj zagorske svadbe, izradu domaćeg lanenog platna i drugo.

 

Posljednje naše odredište biti će VUGLEC BREG u srcu Zagorja koji se smjestio na jednom od najljepših zagorskih brega. Idealno izletište za odmor i opuštanje od gradske buke. Ovdje će vas sve vratiti u prošlost jer se njeguje tradicija koja je postojala u selima Hrvatskog zagorja, koja je do prije 50-ak godina još aktivno postojala u životima mještana. Obitelj Vuglec tu je tradiciju htjela ostaviti na životu, pa je imanje posvetila upravo tome. Turističko selo Vuglec breg prostire se na preko 12 hektara površine, a njegov vrh na 300 je metara visine. Pogled koji se pruža s njega upravo je ono što treba za odmor u prirodi, pogled na zelenilo, vinograde, kuće, kleti i crkvice. Ovdje ćemo imati slobodno vrijeme za uživanje uz kapljicu vina, odmor uz prekrasni pogled, a uz doplatu (75 kn) možete i degustirati tri vrste vina te saznati sve o najnagrađivanijima sortama ovog podneblja.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u ranim večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 2 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 30 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Agencija ne može utjecati na vremenske prilike i neprilike.

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 39.82 €.Current price is: 26.54 €.  

Rasprodano