KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Fašnik u SAMOBORU: Najbolji karneval u Hrvatskoj – FEŠTA! 👹🔥🎭

Samobor, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 10.02.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin
  • Grupa: 40 putnika
Description

“Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik!”

Ove godine odlučili smo vidjeti nešto novo, stoga je odluka pala: IDEMO NA SAMOBORSKI FAŠNIK!

Nedaleko od glavnog grada Lijepe naše, smješten je Samobor. Veličinom malen, no značajem velik. To je grad bogate povijesti, kulturne baštine kao i voljeno mjesto ljubitelja kontinentalne gastronomije. Primjenom noviteta, no u isto vrijeme korištenje starih tradicionalnih recepata, prava je pozivnica za dolazak u grad Samobor. Ono što čini grad toliko posebnim je tradicija Samoborskog fašnika koja se prvi puta u pisanom obliku spominje davne 1827. godine.

U Samoboru je svake godine organiziran cjelodnevni program, od dječjih radionica, nastupa bendova, mnogobrojnih kafića, do biranja maski i večernjeg koncerta. Ovo putovanje je organizirano za PRAVU FEŠTU, stoga će biti slobodno vrijeme od 15:30h – 22:00h, pa molimo sve prijavljene da računaju na to.

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Villach – Prelog
Poludnevno uživanje u najboljem Fašniku u Hrvatskoj
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 28,00 €
Cijena od 01.02. iznosi: 35,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 13:00 (Dg Sport
ČAKOVEC – 13:30 (Parking, dvorana GOC-a)
VARAŽDIN - 14:00 (Bus parking, kod groblja)

*Satnica varira 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak autobusom iz Preloga (DG SPORT) u 13:00 sati. Nastavljamo do Čakovca i Varaždina gdje skupljamo ostatak putnika (ukoliko ih ima) te slijedi ugodna vožnja do NAJBOLJEG FAŠNIKA U HRVATSKOJ, a usput ćemo probati i originalne kremšnite.

Samoborska kremšnita, prva je stvar koju turisti, a i stanovnici naruče kada sjednu u centar grada. Kremšnita je sigurno jedan od simbola i prva asocijacija na grad Samobor. Nakon stanke uz kremšnitu jedna od dobrih ideja bila bi posjetiti stari vlak Samoborček koji se nalazi u južnom naselju grada, ali mi smo došli na nešto nezaboravljivo – Samoborski fašnik. Tradicija fašnika prvi se puta spominje već u dvadesetim godinama 19. stoljeća.

Početkom svake godine grad Samobor postaje Fašnička republika te mnogobrojnim događanjima čuva tradiciju koju je davnih dana započeo Josip Kompare. Samoborski fašnik zasigurno je uz Riječki karneval najpoznatiji karneval u cijeloj Hrvatskoj. Tradicionalno završava na pokladni utorak osudom i paljenjem jednog od likova Fašnika – Princa Fašnika. Na taj način Samoborci se brane od negativnih utjecaja u godini pred njima.

I ove godine na glavnom samoborskom trgu okupit će se glavni likovi Samoborskog fašnika: Princ Fašnik, Sraka, Fiškal i Sudec i tokom dva i pol tjedna vladati Fašničkom Republikom.

Sve Samoborce i brojne posjetitelje očekuje bogat program. Brojni hrvatski izvođači veselit će se sa svima na glavnom samoborskom trgu. Na Fašničku pozornicu popeti će se i brojni gosti iz Hrvatske i Slovenije poput Halubajskih zvončara, Lafri,  Kapelskih krampusa, Koranti i drugi.

Bogat program pripremljen je i za djecu: brojne dječje predstave, animatori, mađioničari. Kao i svake godine na velikom parkiralištu uz Hrvatski dom nalazi se i lunapark.

Samoborski obrtnici pripremili su svoju bogatu ponudu: od samoborskih krafni, do deterdženta i omekšivača Melli Aromatice do odjeće samoborskih i hrvatskih dizajnera koje posjetitelji mogu pronaći u Hamari Butiku i Super Stuff Storu i samoborskih specijaliteta poput Samoborske salame, Bermeta i Muštarde. Potonje je moguće i kušati u podrumu obitelji Filipec.

Samoborski ugostitelji puni su svaki vikend i tokom godine, a pogotovo u ove fašničke dane. Stoga je mjesto za ručak ili večeru pod maskama najbolje rezervirati unaprijed.

Okupljanje grupe u 22:00 sata i povratak prema Međimurju. Povratak na mjesto polaska predviđen je u kasnim noćnim satima.

Plaćanje:

Izlet mora biti plaćen u cijelosti (100 %) najkasnije 5 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 35.00 €.Current price is: 28.00 €.  

Rasprodano