KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

Top 10 zooloških vrtova u Europi

Bili djeca ili odrasli, svi smo mi na neki način zaljubljeni u zoološke vrtove i ono što predstavljaju. Sigurno velik broj nas do danas pamti prvi put kada smo zakoračili u zoološki vrt i kad smo vidjeli sve te silne životinje o kojima smo do tada samo čuli priče. Stvarno nezaboravno iskustvo.

Prema mišljenu brojnih časopisa i stručnjaka, slijedi popis najatraktivnijih zooloških vrtova u Europi.

1. Schönbrunn ZOO, Beč, Austrija

Ovaj zanimljivi zoološki vrt, ne tako daleko od nas, dom je orangutanima, pandama, tigrovima i prvom slonu rođenom u Europi. Radi se o najstarijem zološkom vrtu sa fantastičnom baroknom arhitekturom. Radno vrijeme parka je od ponedjeljka do nedjelje od 9:00 do 17:30.

2. LE Jardin d’Acclimatation, Pariz, Francuska

Ovaj zoološki vrt idealno je mjesto za djecu, s malim kućicama, kavezima sa zečevima, odjeljcima s kozama, svinjama i ljamama. Osim velike ponude životinja, ovaj park nudi i uskotračnu željeznicu, kazalište lutaka i mini-golf. Radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 10:00 do 18:00.

3. Blackpool ZOO, Ujedinjeno Kraljevstvo, Velika Britanija

U Blackpoolu možete naći sve, od azijskog slona do otrovnih žaba, amazonskog kaveza za ptice, gorila i deve s dvije grbe te još mnogo toga. Radno vrijeme od ponedjeljka do nedjelje od 10:00 do 17:30.

4. Zoo de la Palmyre, La Rochelle, Francuska

Ovaj zoološki vrt, osnovan je 1966. godine sa ponudom od samo 80 životinja. Danas se nalazi u malom primorskom mjestu u blizini mjesta La Rochelle, gdje možete vidjeti morskog lava i brojne papige, a treba izdvojiti i sibirskog tigra. Radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 9:00 do 18:00.

5. Barcelona ZOO, Barcelona, Španjolska

Jednom dom čuvenih albino gorila, radi se o prekrasno uređenom parku sa mnoštvo životinja. Radno vijeme je od ponedjeljka do nedelje od 10:00 do 18:00.

 6. Parco Natura Viva, Verona, Italija

Zoološki vrt u Veroni se smatra prirodnim rezervatom u blizini sjevernog talijanskog grada sa velikim izborom biljnog i životinjskog svijeta. Radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 9:00 do 18:00.

7. Skansen, Stockholm, Švedska

Zoološki vrt smješten je na otoku Djurgården s pogledom na zaljev Stockholma. Značajke ovog vrta zasigurno su tvor, smeđi medvjed i los. Radno vrijeme je od ponedeljka do nedjelje od 10:00 do 16:00.

8.  Dublin ZOO, Dublin, Irska

Zološki vrt u Dublinu osnovan je 1830. godine. Danas je to moderan zološki vrt sa mnogo tematskih područja kao što je Svijet primata, kuće Južne Amerike te grad farmi sa puno životinjica kao što su magarci, zamorci i kunići. Radno vrijeme je od ponedeljka do subote od 9:30 do 17:30 te nedeljom od 10:30 do 17:30.

9. Zološki vrt, Budimpešta, Mađarska

Radi se o prekrasnom zoološkom vrtu najstarijem u Mađarskoj te jednom od starijih u svijetu. Zoološki vrt nudi pogled na 733 vrste životinja, a nalazi se Városliget Parku.

10. Zoološki vrt u Berlinu, Berlin, Njemačka

ZOO u Berlinu se smatra jednim od starijih zoloških vrtova. Posebno zanimljiv medijima diljem svijeta, postao je rođenjem bebe polarnog medvjeda Knuta. Inače se radi o parku prekrasne uređenosti. Radno vrijeme zološkog vrta je od ponedjeljka do nedjelje od 9:00 do 18:30.