KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

PLANICA 2024: FINALE Svjetskog prvenstva u SKIJAŠKIM SKOKOVIMA na legendarnoj skakaonici! ⛷☃️❄️

Ljubljana, Slovenija - Pogledaj na karti
  • 23.03.2024.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Description

Planica je stvarno snježna kraljica. U to smo se i sami uvjerili. I vjerujete, kroz sami tekst nije nimalo lako dočarati sve ono što se može doživjeti na Planici. Ali hajde da krenemo ispočetka. Slovenija je, možemo to slobodno reći – “tata i mama” skijaških letova.

Prva skakaonica u Planici izgrađena je, sada već davne, 1930. godine na padini planine Ponca. Četiri godine kasnije, legendarni Stanko Bloudek konstruirao je veću skakaonicu, Bloudekovu velikanku. Na njoj je Austrijanac Sepp Bradl 1936. ostvario prvi skok preko 100 m i ušao u povijest. Skakaonica na Planici djelo je braće Gorišek. Napravljena je u ono, kako volimo reći, zlatno doba bivše nam države, sada već davne 1969. godine. Prvo natjecanje u letovima održano je tri godine kasnije. Renovirana je posljednji put 2015, godine i najveća je skakaonica u Nordijskom centru na Planici. Prvi let preko dvije stotine metara napravio je Finac Toni Nieminnen, a vlasnik aktualnog rekorda skakaonice je japanac Ryoyu Kobayashi, doletjevši na čak 252 metra.

Prošle godine skokove je pratilo više od 57 tisuća ljudi, pa GREMO i mi doživjeti nešto novo!

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Prelog – Kranjska Gora – Planica – Prelog
Posjet i slobodno vrijeme u Kranjskoj gori
Šetnju čarobnim jezerom Jasna
Momčadsko natjecanje na legendarnoj Planici s desetinama tisuća gledatelja
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 45,00 €
Cijena od 01.03. iznosi: 50,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Ulaznicu za natjecanje: 35 € // Djeca do 6 godina - FREE // Djeca do 14 godina - 5 €
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 02:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 02:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 03:00 (Bus parking, kod groblja)
ZAGREB - 04:00 (Buzin, trg. centar Supernova, kod McDonaldsa) - min. 10 putnika

* Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Rani polazak u 2:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema Čakovcu i Varaždinu uz priključak na autocestu do Zagreba. Nakon upoznavanja grupe s voditeljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do najlegendarnije SKAKAONICE na svijetu – PLANICE. Idemo tako rano jer je uobičajeno da se skokovi prve i druge dionice odvijaju prije podneva.

Odlazimo prema KRANJSKOJ GORI omiljenoj destinaciji ljubitelja zimskih sportova i gdje će nas gotovo sigurno dočekati desetine tisuća navijača. Tamo će biti organizirani program i prijevoz do obližnje Planice. Dolazak do nordijskog centra Planica u koju Slovenci ulažu novih 40-ak milijuna Eura, kako bi dobili najveću skakaonicu na svijetu na kojoj će se moći preskočiti nevjerojatnih 300 metara.  Slobodno vrijeme za posjet koncertima, nagradnim igrama i druženje uz kuhano vino i slovensku gastronomiju.

U cijelom svijetu, kada spomenete Planicu, znaju gdje je smjestiti. Planica je brend Slovenije. Skokove uživo gleda 250 milijuna ljudi iz cijeloga svijeta preko televizijskih ekrana.

Skijaški skokovi odnosno letovi drže gledatelje otvorenih usta dva stoljeća, od 1808. kada je Olaf Rye preskočio 9,5 metara. To nije alpsko skijanje, u kojem može sudjelovati svatko tko ima novac za opremu. Ljude privlači ono što im je nedostupno. Nekad je, prema legendama, ovdje bilo i 80 tisuća ljudi, a danas ih dolazi 40+ tisuća. Ovdje je tada praznik svake godine krajem Ožujka. Stižu i Austrijanci, Mađari, Talijani, Nijemci, ali i Finci i Norvežani.

Dan natjecanja je najveći događaj u Sloveniji, svatko tko se želi zabaviti, dođe tu. Svojedobno je i Tito posjećivao Planicu, a kako se ne bi morao penjati, sagrađena je i prva žičara. Samo zbog njega – kaže Mojca, novinarka slovenskog Dela. Uz skijaške skokove, ruku pod ruku ide i – alkohol, a na ovom se mjestu popilo puno više nego u svim onim klubovima na paškom Zrću otkako su sagrađeni. Ne preostajem nam ništa nego se ludo zabaviti. Nakon utrke i fešte, krećemo prema jezeru JASNA, gdje ćemo prošetati po prekrasnom idiličnom jezeru, a za kraj dana odlazimo na kasni ručak u Kranjsku Goru, prijestolnicu zimskih sportova u Sloveniji. Nakon cjelodnevnog uživanja i druženja s ljudima iz cijeloga svijeta, slijedi povratak prema mjestu polaska.

Okupljanje grupe oko 17:00 sati. Dolazak u Međimurje u večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Završno pismo dostavljamo 48h prije putovanja!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovenije je EURO.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

Original price was: 55.00 €.Current price is: 45.00 €.  

Ukupno
Options total
Grand total

Moguće rezervirati do: 22. 03. 2024.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje: